sursa foto:  antena3.ro

Detalii neștiute scoase la suprafață: Avere uriașă pentru noua șefă CSM!

Miercuri, plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit pentru a-și alege noua conducere. Astfel, judecătorul Lia Savonea a fost ales preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Nicolae Andrei Solomon, vicepreşedinte. 

Potrivit declarației de avere a acesteia, Lia Savonea şi soţul ei, Mihai, au o avere uriaşă: 5 terenuri inravilane, două terenuri agricole, două case de locuit şi două maşini. În 2017 şi 2018, soţul lui Savonea a vândut numai puţin de 6 imobile, cu terenurile aferente, şi un apartament, totalul obţinut din aceste tranzacţii fiind de aproximativ 625.000 de euro. Soţii Savonea au mai multe conturi, în lei, euro şi dolari, suma fiind de aproximativ 180.000 de euro, precizează știrilekanald.ro.

Ca membru CSM, Savonea a avut un venit anual de 383.315 lei, iar ca judecător a încasat drepturi salariale restante în valoare de 20.742 de lei. În total, Lia Savonea a câştigat 404.057 de lei într-un an, adică a încasat 33.671 de lei pe lună. În dreptul veniturilor soţului, care este avocat, Savonea a trecut suma de 12.000 de lei, încasată ca asistenţă juridică şi reprezentare.

Vezi și SURSE Cine ar putea fi prezidențiabilul PSD – Omul care are misiunea să-l ‘demoleze’ pe Klaus Iohannis

Vești bune pentru abonații acestui operator! Vor putea recepționa aceste programe gratuit

Lovitură puternică pentru acești români! Taxe și impozite mai mari începând de anul viitor-Vezi dacă ești pe listă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare