sursa foto:  ziuaconstanta.ro

DIICOT, intervenție în forță! Grupări infracționale destructurate. Angajat din sistem implicat în rețea

Procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară, efectuează 11 de percheziții în mai multe localități, privind destructurarea a două grupări infracționale specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reţinut faptul că suspecţii, persoane cunoscute cu activitate infracţională privind traficul de droguri şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de-a lungul timpului au livrat asemenea substanţe potenţialilor clienţi fie pentru consum propriu, fie pentru comercializare către alţi clienţi.

 

 

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, din ianuarie 2020 şi până în prezent, membrii uneia dintre grupări, formată din 8 persoane, ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Piteşti, în diverse licee şi alte medii frecventate de tineri, dar şi către alti traficanţi, în vederea comercializării.

 

 

În cea de-a doua cauză s-a stabilit faptul că un suspect, angajat al Penitenciarului Mioveni, consumator de droguri şi etnobotanice, având ca distribuitor principal suspecţii mai sus menţionaţi, cu timpul s-a gândit să profite de funcţia pe care o deţine şi să introducă droguri şi/sau etnobotanice în Penitenciarul Colibaşi, pentru a le comercializa deţinuţilor sau colegilor de serviciu, obţinând astfel un beneficiu material din diferenţa preţului de vânzare şi cel de achiziţie, fiind cunoscut faptul că în majoritatea cazurilor, procurarea de droguri în cadrul penitenciarului se realizează la preţuri mult mai mari faţă de o tranzacţie similară de droguri în afara penitenciarului, suspectul precizând că el achiziţionează droguri cu preţul 50 lei/gram , dar le vinde cu suma de 100 lei/gram.

 

 

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile şi cartele SIM, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substanţelor cu efect psihoactiv, suma de aproximativ 11.000 de lei, 15 grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substanţe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici şi 200 grame de fragmente vegetale.

 

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunile au fost efectuate cu sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeş.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Citește și:

Foto. Cine e doctorul de la Spitalul Universitar care a murit aseară, din cauza infectării cu coronavirus! ‘Se lupta de 6 săptămâni’

Lovitură! Cum a fost recompensat cu 10 milioane de euro denunțătorul fostului ministru Sorina Pintea

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă: ‘Executat’ în timp ce era pe patul de spital, suspectat de coronavirus! ‘Am vorbit cu domnul Berbeceanu, sigur a ajuns la domnul Vela’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare