sursa foto:  B1.tv

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost ‘pedepsit’ de Vladimir Putin după ultima ‘ispravă’ din închisoare

După ce a înfiinţat un sindicat în colonia penală unde este închis, cel mai cunoscut opozant al Kremlinului, disidentul rus Aleksei Navalnîi, a anunţat luni că a fost plasat la izolare, ca semn de pedeapsă pentru atitutinea pe care o are față de conducerea închisorii, scrie news.ro

 

 

”Vă salut pe toţi din carceră. Lupta sindicală nu este niciodată uşoară, ce să mai vorbim despre sindicate în închisoare”, scrie el într-un mesaj postat pe reţele de socializare.

Navalnîi anunţă că a fost plasat la izolare – timp de trei zile – din cauză că a încălcat regulile cu privire la deschiderea nasturilor de la gât ai uniformei de condamnat.

El spune că direcţia l-a ameninţat că această carceră poate deveni ”reşedinţa sa permanentă”, în cazul în care nu-şi schimbă atitudinea.

El îşi descrie celula drept o ”nişă din beton” cu un scaun, un pat rabatabil, o chivetă şi ”o gaură în podea”.

Pentru moment, în este ”foarte cald”.

”Noaptea, te simţi ca un peşte culcat pe mal”, scrie Navalnîi.

”Sunt un model de consum responsabil. În celula mea este doar o ceaşcă şi o carte. Ei îţi dau o lingură şi o farfurie doar în momentul mesei”, spune el cu obişnuita sa ironie.

Opozantul este observat de două camere de supraveghere și de asemenea vizitele şi poşta sunt interzise.

El spune că are dreptul la o oră de plimbare pe zi, ”într-o celulă asemănătoare, dar cu un petic de cer”.

Spune că are dreptul la hârtie şi stilou în fiecare zi, timp de o oră şi-un sfert.

”Sunt aşezat pe banca mea de fier, în faţa mesei mele de fier. Scriu acest mesaj şi voi scrie instrucţiuni pentru zeki (deţinuţi ruşi) despre dreptul lor la muncă, până nu-mi iau hârtia”, spune el.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, anunţa săptămâna trecută că a înfiinţat un sindicat în închisoarea în care se află, în apropiere de oraşul Vladimir – la 200 de kilometri est de Moscova -, unde munceşte într-un atelier de cusut.

El reafirmă că a câştigat ”prima sa victorie” – şi anume înlocuirea taburetelor deţinuţilor care muncesc în atelier cu scaune.

În martie, Aleksei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare în regim ”sever”, cu privire la acuzaţii de deturnare de fonduri pe care le respinge dept fictive.

El a fost arestat în ianuarie 2021, când s-a întors în Rusia, după ce a primit îngrijiri în Germania, în urma unei otrăviri grave cu un agent de tip noviciok, pe care o atribuie Kremlinului şi FSB, care dezmint, scrie news.ro

Vezi și Pericolul vine din interior pentru Vladimir Putin! Disidentul rus Aleksei Navalnîi i-ar putea pune în cap liderului de la Kremlin, sute de mii de deținuți

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare