sursa foto:  mediafax.ro

Doar ei sunt bugetarii care vor putea să-și cumuleze pensia cu salariul

Anunț important făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru! Doar ei sunt bugetarii care vor putea să-și cumuleze pensia cu salariul.

Violeta Alexandru a explicat, luni, pentru MEDIAFAX, că ia în calcul varianta ca o persoană care are pensia sub nivelul salariului minim brut să poată cumula veniturile obținute din pensie și salariul provenit de la stat.

„Eu o să urc în consultare proiectul și nu vreau să afectez persoanele care au venituri mici și atunci îmi propun să mă gândesc în consultare cu partenerii sociali la o soluție care să nu îi afecteze pe aceștia. De exemplu, o variantă este să ne gândim la o soluție ca acolo unde pensia nu depășește salariul minim brut să nu afecteze această reglementare persoana respectivă și să poată să le cumuleze. Ne gândim la mai multe scenarii. Nu am luat o decizie în acest sens. Ne mai gândim să ne raportăm și la salariul mediu”, a precizat ministrul, pentru MEDIAFAX.

Violeta Alexandru a adăugat că în următoarele zile ar putea veni cu o propunere legislativă în acest sens.

„După consultările cu partenerii voi avansa o idee care să întrunească adeziunea mai multor părți”, a conchis demnitarul.

Vezi și

Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

Veste mare-Se vor da mai mulți bani din partea statului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare