sursa foto:  ciao.ro

Doctorul Monica Pop avertizează: Covid-19 afectează și vederea! ‘Atrag atenția colegilor medici’

Monica Pop, medic oftalmolog, trage un puternic semnal de alarmă și avertizează că COVID-19 afectează și vederea.

Pop anunță că boala poate da și „afectări oftalmologice”, unele dintre ele destul de grave.

POSIBILE AFECTARI OFTALMOLOGICE SEVERE DUPĂ Covid!

Stiam ca această boală poate da si afectari oftalmologice. Nu frecvent, dar sint! Unele, usoare ( conjunctivite), altele medii ( keratopatii) altele grave.

La astfel de pacienti, am văzut cîteva conjunctivite virale ușoare si 2 – 3 keratite pînă acum!

Astazi am văzut 2 pacienti cu neuropatie optică ( afectate severa a nervilor optici) după infectie virală covid, la relativ scurt timp după boală! Primul, 49 de ani, barbat, cu scadere bruscă a vederii la unul din ochi, in prezent cu atrofie optica si , cu modificari si la ochiul celălalt . Al 2-lea pacient, o tînără de 36 de ani, cu neuropatie optică post covid la ambii ochi, unul mai afectat. Impresionant!

Sint, in realitate afectări neurologice severe determinate de acest virus! Tratamentul este mai ales neurologic, dar si oftalmologic. Trebuie instituit imediat la aparitia simptomelor respective, ceea ce la acesti 2 pacienti, din pacate, nu s-a întimplat.

Atrag atentia pe aceasta cale colegilor medici sa avertizeze pacientii asupra acestor posibile efecte si, în caz ca apar, sa-i trimită imediat la consult si tratament .Si pacientii trebuie sa stie!
Probabil ca sint și alti colegi oftalmologi care au vazut asemenea cazuri.

SPRE INFORMAREA TUTUROR!”, spune Monica Pop.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare