sursa foto:  vaaju.com

Dr. Monica Pop: ‘Nu are nicio valoare vaccinarea fără testare’

Medicul Monica Pop a explicat, de ce românii care sunt vaccinați pot reprezenta un pericol atât pentru membrii familiei lor care nu sunt încă vaccinați, dar și pentru prietenii și apropiații aflați în aceeași situație.

„Trebuie să facem o separație și acesta este un lucru foarte important. Pașaportul verde este o chestie politică, vaccinare este o chestie medicală. Știți foarte bine că un vaccinat se poate infecta. La ce îi folosește pașaportul verde unui care se poate infecta?

Mai mult decât atât, orice fel de vaccinat se poate infecta și poate transmite și atunci vă întreb un lucru: la o nuntă unde participă 200 sau 400 de invitați. Intră un vaccinat, pentru că are green pass-ul, dar el e infectat. Habar n-are, pentru că el face o formă ușoară, având în vedere că este vaccinat, și foarte bine că este vaccinat pentru el, dar nu și pentru ceilalți.

Și-i infectează pe toți.E normal așa ceva? (…) Nu are nicio valoare vaccinarea fără testare. Deci, ar trebui test făcut tuturor celor care lucrează cu oameni, în fiecare săptămână. Acesta este obiectivul și datoria angajatorului și nu a medicului. Și nu e vorba numai de medici, ci și de cei din școli, artiști.

Apropo de măsurile pe care vor să le impună, gândiți-vă că vor juca cu sălile goale pentru că vor intra acolo numai cei cu pașaportul verde, deci 30% din populație, deci nu o să meargă nimeni. Primăriile vor rămâne fără taxe pentru că biletele nu intră în buzunarele teatrelor de stat.

De ce conducătorii țărilor nu sunt alături de oameni, pentru că peste tot în lume, tot mapamondul este împotriva restricțiilor. Ați văzut vreo singură manifestație undeva că nu sunt restricții?”, a spus Monica Pop, la Antena 3

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii şi acum consilier onorific al premierului Florin Cîţu propune ca vaccinarea să fie obligatorie pentru anumite categorii de bugetari, în special pentru cadrele medicale şi profesori. 

Acesta crede că actualele restricții sunt suficiente şi consideră persoanele vaccinate nu trebuie să plătească.

De asemenea, Tătaru a spus că persoanele care s-au vaccinat nu ar trebui să fie vizate de restricții.

„Cred că restricțiile pe care le avem sunt suficiente, dar trebuie respecte. Sunt adeptul faptului că vaccinatul nu trebuie să plătească, trebuie să fie protejat pentru că și-a asumat un gest de a se proteja pe el și pe cei din jurul lui”, a explicat consilierul premierului.

Nelu Tătaru a dezvăluit faptul că miercuri va discuta cu premierul Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea frecventă pentru angajații din sectoarele esențiale de activitate, precum profesorii, polițiștii, pompierii și jandarmii, informează antena3.ro

Citește și:

Personalul medical, profesorii și militarii vor fi direct vizați! Dr. Raed Arafat: ‘Măsurile astea vor trebui să vină foarte repede’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare