sursa foto:  roaep.ro

După ce a fost acuzat că și-a angajat ilegal cumnata, șeful Autorității Electorale Permanente și-a dat azi demisia!

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul General cu privire la faptul șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, și-a angajat ilegal cumnata în cadrul instituției.

Astăzi, în acest context, Mitulețu-Buică și-a dat demisia de la șefia Autorității Electorale Permanente.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică a înaintat celor două Camere ale Parlamentului demisia sa din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), informează Agerpres.

Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mituleţu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condiţiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente şi ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, a transmis AEP.

În 9 ianuarie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, pe motiv că şi-ar fi angajat nelegal cumnata în funcţia de consilier la cabinetul vicepreşedintelui AEP.

În noiembrie 2021, Constantin Mituleţu-Buică a fost trimis în judecată pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut presiuni ca doi directori din AEP să părăsească instituţia şi ar fi blocat mai multe posturi din cadrul AEP şi nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare