sursa foto:  flux24.ro

După ce a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis, ultimul ‘Coldist’ din SRI revine! Funcție-cheie pentru generalul Voinescu

La sfârșitul lunii iulie, Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul George Viorel Voinescu, cel care până la acel moment a ocupat funcția de adjunct al directorului SRI. La acel moment, generalul Voinescu era considerat ultimul om din „Era Coldea” rămas la butoanele Serviciului Român de Informații.

Acum, Voinescu primește o funcție-cheie.

Nicu Marcu, noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, face o mutare de efect, la doar două luni după ce a fost numit în funcție de Parlament, la propunerea PNL. Șeful ASF l-a numit director de cabinet pe generalul (r) George-Viorel Voinescu, până recent adjunct al directorului SRI. De altfel, Nicu Marcu și-a anunțat deja intenția de a pune accentul pe disciplină în cadrul ASF în mandatul său de președinte, dezvăluie Știripesurse.ro.

Președintele ASF a confirmat informația pentru sursa citată.

CV-ul generalului George Voinescu

La data de 31 iulie 2020, prin decret prezidențial, domnul general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost înaintat în gradul de general – cu patru stele, eliberat din funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii pentru zona financiar-logistică şi trecut în rezervă cu noul grad, începând cu data de 1 august 2020.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informații la data de 27 iulie 2005. În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcția de adjunct al directorului SRI, a deținut diferite funcții de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste și al Direcției Financiare a Serviciului Român de Informații. În anul 2011 a obținut titlul științific de doctor în domeniul Economie și afaceri internaționale la Academia de Studii Economice din București, cu teza intitulată „Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

Nicu Marcu, fostul vicepre­şe­dinte al Curţii de Con­turi, este pre­şe­din­te al Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară din iunie 2020.

Vezi și

EXCLUSIV DNA a intrat pe fir, după ancheta Bugetul.ro! Șef din Poliția Capitalei, direct vizat!

SURSE Dedesubturile ultimei execuții făcute în PSD. Ce se ascunde în spatele primei decapitări făcute după eșecul moțiunii de cenzură

Noi achiziții de lux făcute de SPP: Mașini blindate cumpărate de la Ioan Rus și Ion Țiriac

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare