sursa foto:  hunedoaralibera.ro

După ce mai mulți angajați au fost confimarți cu coronavirus, Kaufland reacționează: Imediat ce ne-a fost semnalat primul caz

Kaufland România a reacționat la un articol publicat ieri de Bugetul.ro. Mai multe persoane care lucrează pentru Kaufland au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Concret, nouă angajați care lucrează la aceeași unitate au fost confirmați cu coronavirus. Citește mai multe aici: Alertă! Angajați ai unui hypermarket din România, infectați cu coronavirus.

Ulterior, Kaufland România ne-a transmis un drept la replică, pe care îl publicăm integral.

Printre altele, gigantul spune că „în acest moment, ancheta epidemiologică a fost închisă. Au fost izolați toți contacții direcți și au fost realizate aproximativ 200 de teste, iar pentru a acționa cât mai rapid, am dispus o testare suplimentară și voluntară a colegilor, apelând la un laborator privat de testare, cu acoperirea integrală a costurilor, în urma căreia vă asigurăm că toți colegii sunt sănătoși. Prin măsurile implementate asigurăm 100% trasabilitatea epidemiologică. Avem o preocupare constantă pentru sănătatea angajaților noștri, starea lor de sănătate este monitorizată zilnic, marfa este 100% protejată și sigură”.

Reacția integrală a Kaufland România:

„În urma articolului, https://www.bugetul.ro/alerta-angajati-ai-unui-hypermarket-din-romania-infectati-cu-coronavirus/, 

Kaufland România aduce următoarele precizări și solicită publicarea dreptului la replică după cum urmează: 

Depozitul logistic Kaufland din Turda este complet sigur și toți angajații prezenți la serviciu sunt sănătoși. Respectăm cu strictețe toate procedurile autorităților și suntem în permanentă legătură cu acestea.

Avem măsuri sporite de protecție, dispuse încă de la începutul pandemiei și intensificate imediat ce ne-a fost semnalat primul caz, am acționat prompt pentru siguranța colegilor, conform procedurilor. 

În acest moment, ancheta epidemiologică a fost închisă. Au fost izolați toți contacții direcți și au fost realizate aproximativ 200 de teste, iar pentru a acționa cât mai rapid, am dispus o testare suplimentară și voluntară a colegilor, apelând la un laborator privat de testare, cu acoperirea integrală a costurilor, în urma căreia vă asigurăm că toți colegii sunt sănătoși. 
Prin măsurile implementate asigurăm 100% trasabilitatea epidemiologică. Avem o preocupare constantă pentru sănătatea angajaților noștri, starea lor de sănătate este monitorizată zilnic, marfa este 100% protejată și sigură.

Mai mult:  

  • Depozitul este cel mai tehnologizat din România, iar procesele sunt aproape în totalitate automatizate, astfel că permit un contact minim om-produs, extrem de redus;  
  • Zilnic, toate spațiile sunt frecvent dezinfectate si igienizate, personalul este dotat cu echipamente de protecție, dezinfectant de mâini gratuit, au mănuși de unică folosință, măști și, după caz, viziere și respecta toate regulile de prevenție; 
  • În depozit marfa este complet sigură, fiind recepționată și stocată în ambalaje primare, secundare și terțiare, care sunt înlăturate, ca parte a procedurii pentru protecția în alimentația publică, care include și alte norme riguroase de manipulare, păstrare și transport, în linie cu cele mai riguroase standarde internaționale de sănătate publică;  
  • Angajații lucrează în ture și există un sistem de triaj la fiecare intrare în tură. 

Rămânem alerți și suntem pregătiți și mai departe să luăm toate măsurile care se impun, în funcție de evoluția fenomenului, cu cea mai mare responsabilitate”

Vezi și

Vechea gardă a lui Florian Coldea, mișcare în plină stare de urgență! Cum ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI

Se zguduie sistemul medical! Nume greu implicat în contracte dubioase. Fiica angajata beneficiarului

EXCLUSIV Haos în Guvern! Greșeală după greșeală în ultimele zile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare