sursa foto:  bzi.ro

După dezvăluirea Bugetul.ro, ministrul Agriculturii, anunț în privința înmulțirii porcilor în gospodării

Luni, Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că, printr-un Ordin al președintelui ANSVSA, Guvernul Orban vrea să le interzică țăranilor să-și înmulțească porcii în propriile gospodării.

Vezi și Guvernul Orban a luat-o razna! Ordinul prin care țăranii nu mai au voie să-și înmulțească porcii în propriile gospodării

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, la B1TV, în emisiunea lui Tudor Barbu, că nu e luată o decizie finală în acest sens, fiind vorba doar de un proiect de ordin al președintelui ANSVSA.

De asemenea, Oros a precizat că, în acel moment, se afla într-o ședință cu cei de ANSVSA, unde discuta despre acest subiect.

Dezvăluirea făcută de Bugetul.ro azi

Un proiect de Ordin al președintelului ANSVSA, consultat de Bugetul.ro, pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine şi pentru modificarea şi completarea unor norme sanitar -veterinare, provoacă un adevărat cutremur în agricultură.

Practic, în propriile gospodării, oamenii nu vor mai avea voie să-și înmulțească propriile animale. De asemenea, țăranii nu vor mai putea să-și mute porcii, indiferent de destinație.

„Art. 4. În exploataţiile nonprofesionale este interzisă:
i) activitatea de reproducție;
ii) mişcarea porcinelor vii indiferent de destinaţie”, se precizează în proiectul de Ordin, publicat pe site-ul ANSVSA.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare