sursa foto:  digi24.ro

E gata! Marcel Ciolacu, mesaj pentru toți cei care au polițe RCA la Euroins: ‘Motivul acestei modificări cred că este legitim’

Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că urmează să se prelungească valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins.

Concret, potrivit noii Ordonanțe de Urgență pe care o adoptă Guvernul, polițele RCA de la Euroins vor expira pe 8 decembrie, și nu pe 8 septembrie, așa cum prevedea termenul inițial.

Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, a punctat premierul Ciolacu.

„Dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”

O altă decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins, cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins.

Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a precizat Marcel Ciolacu.

Ce spune OUG-ul pregătit de Cabinetul Ciolacu:

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

 

 

Articol unic – Pentru poliţele de asigurare/reasigurare, încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a  prezentei ordonanțe de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 466 din 25 iunie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare