Educația non-formală – o necesitate pentru toate vârstele

Proiectul „Viitorul începe azi”, derulat de Asociația pt Educație și Sănătate MENS SANA, finanțat din Bugetul Local al sectorului 5 prin Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, vizează optimizarea elevilor care se pregătesc de susținerea examenului de Bacalaureat, prin activități de dezvoltare personală și metode de educație non formală.

Acest proiect-pilot se desfășoară în două unități de învățământ liceal din sectorul 5, în perioada octombrie-decembrie 2019.

Având în vedere programul încărcat al adolescenților de astăzi și multitudinea de sarcini asumate, atât personale cat si școlare, dar și profesionale în multe dintre cazuri, eliminarea stresului de examen și facilitarea procesului de învățare sunt extrem de importante.
În cadrul sesiunilor de dezvoltare personala am constatat nevoia de motivare intrinsecă precum și nevoia regăsirii încrederii de sine, condiții absolut necesare pentru a reuși.

Asociația pt Educație și Sănătate MENS SANA continuă să identifice nevoi ale generației actuale de adolescenți și să ofere soluții pentru a-i ajuta in atingerea scopului si pentru a reuși la examenele vieții.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare