3. Scaderea riscului de a suferi de anemie. 

Bananele contin fier, care are rolul de a produce globule rosii. Ele mai au si vitamina B6, responsabila de reglarea nivelului de glucoza din sange. Impreuna, cele doua elemente sunt benefice pentru persoanele care sufera de anemie.

Vezi și Lidl are concurent! Un nou gigant își va face apariția pe piața românească

4. Imbunatatirea digestiei.

Bananele se digera usor si nu irita tractul gastro-intestinal. Pana si persoanelor care sufera de gastrita le sunt indicate in alimentatia de zi cu zi.

5. Scaderea nivelului de stres.

Aceste fructe delicioase imbunatatesc starea de spirit a consumatorilor. Ele contin triptofan, un compus care contribuie la crearea serotoninei, adica al hormonului fericirii. De asemenea, de retinut este faptul ca o banana contine in medie 27mg de magneziu, care contribuie la crearea buneidispozitii si a unui somn odihnitor.

6. Completarea carentelor de vitamine.

Pe langa vitamina B6, bananele contin vitamina C, care ajuta la producerea de celule rosii din sange. Totodata, e benefica in procesul de vindecare a organismului. Aceasta vitamina creste puterea de concentrare, prin cresterea nivelului de noradrenalina din creier.

7. Cresterea energiei si rezistentei. 

Potasiul din banane previn crampele musculare, iar carbohidratii ajuta la capacitatea corpului de a indura antrenamente dure la sala.

Vezi și Anchetă demarată în trombă a ANAF! 50.000 de persoane, în colimator!