Eficientizează activitatea departamentului de resurse umane cu un soft de salarizare performant

Utilizarea unui soft de salarizare este, incontestabil, una dintre metodele de eficientizare a activității departamentului de resurse umane și a întregii organizații. 

Prin software de salarizare înțelegem atât soluția informatică locală, cât și cea în cloud, menită a gestiona și calcula plățile către angajați, automatizând întregul proces. Atunci când alegi un soft de salarizare, ia în considerare și modul în care acesta se poate integra cu alte aplicații. 

Este important ca programul ales să poată fi configurat pentru a se integra cu alte aplicații (de pontaj sau de administrare de personal, de exemplu). În această variantă, beneficiile în termen de precizie a calculelor și economie de timp și energie pentru angajați sunt mult mai mari.

Salarizarea, un proces a cărui eficientizare aduce beneficii întregii organizații

Departamentul HR trebuie să se asigure că angajații își primesc salariile la timp și că acestea sunt calculate corect. În același timp, este esențial ca salariile să fie calculate ținând cont de situația legislativă la zi. 

La rândul său, departamentul financiar-contabil va trebui să înregistreze și să clasifice corect costurile cu salariile. O aplicație de salarizare va automatiza mare parte din aceste sarcini, diminuând semnificativ riscul de eroare.

Un software de salarizare va oferi managementului organizației datele și informațiile necesare analizelor de business ulterioare. 

Nu în ultimul rând, atunci când procesul de salarizare este automat și lucrurile sunt clare și ușor de înțeles pentru ei, angajații vor avea mai multă încredere în companie și își vor putea dedica întreaga energie activităților curente.

Cum va susține software-ul de salarizare performanțele companiei 

Milioane de companii din întreaga lume au înțeles beneficiile pe care le aduce automatizarea procesului de salarizare întregii organizații. Ai mai jos câteva modalități în care un soft de salarizare performant, ușor de integrat cu alte aplicații, va susține performanțele organizației tale. 

Datele sunt procesate automat și corect

Un soft de salarizare va automatiza procesarea datelor în cadrul organizației, cu beneficii incontestabile în materie de timp pentru departamentele implicate. Programul de salarizare îți va permite configurarea rapidă a tuturor elementelor salariale, generând automat ștatul lunar de plată.

În acest fel, eficientizezi munca personalului responsabil de salarizare. Timpul eliberat în acest fel poate fi utilizat pentru alte proiecte importante pentru companie.

Posibilitatea obținerii unor insight-uri de business valoroase

Programul de salarizare îți oferă acces permanent la istoricul datelor referitoare la salarizarea angajaților. De aici, poți genera rapoarte utile în analizele tale de business. Poți vedea rapid, de exemplu, care este impactul modificărilor unor taxe sau impozite asupra performanțelor companiei. Poți analiza costurile de personal pentru fiecare departament și veniturile aferente acestor costuri pe anumite perioade de timp.

Confidențialitate și siguranța datelor

O platformă HR va fi configurată pentru a permite accesul la date persoanelor autorizate din cadrul companiei. Este esențial ca accesul la datele angajaților să fie securizat, pentru a se respecta legislația în vigoare, inclusiv regulamentul privind protecția datelor personale – GDPR.

Respectarea legislației în vigoare

Un program de salarizare performant va fi adaptat legislației la zi. Programul de salarizare va lua în calcul actualizările salariului minim pe economie și celelalte modificări ale legislației muncii. În plus, acesta va continua să fie actualizat în permanență de către furnizor, în funcție de cele mai noi prevederi ale domeniului. 

Atunci când procesul de salarizare este realizat manual și in-house, eforturile angajaților de a fi la curent cu toate modificările legislative poate fi prea mare pentru organizație, având în vedere că respectivii angajați au și alte task-uri zilnice. În plus, riscul de neconformare poate fi important, o serie de informații putând, pur și simplu, să scape angajatului preocupat de tot felul de alte probleme.

Motivarea angajaților, și aceasta un element important

Un program de salarizare va asigura calculul corect și la timp al salariilor angajaților. Eventuale greșeli sau întârzieri la plata beneficiilor înseamnă și acumularea de nemulțumiri din partea acestora. Atunci când salariații își primesc salariul la timp, iar acesta este calculat de un program informatic, compania pentru care lucrează va beneficia de un anumit grad de credibilitate din partea angajaților săi. 

***

Automatizarea procesului de salarizare va aduce beneficii importante întregului ecosistem al organizației. Programul Sincron HR de salarizare este flexibil, modular, special gândit pentru a susține performanțele întregii companii. 

Programul de salarizare Sincron HR Software are o interfață prietenoasă și este suficient de flexibil pentru a permite modificarea diverselor elemente, în funcție de nevoile organizației. Utilizându-l, managementul organizației va avea în permanență datele necesare pentru a calcula costurile cu salariile și diverse alte beneficii. În același timp, utilizând programul de calcul al salariilor de la Sincron HR, departamentele complementare cum ar fi cel de financiar-contabilitate vor beneficia și ele de această automatizare, cu o productivitate mai mare și un risc mai mic de eroare.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare