sursa foto:  digi24.ro

Euroins a pregătit o lovitură de proporții! Asigurătorul dă în judecată statul român și cere 500 de milioane de euro despăgubiri pentru suspendarea licenței de către ASF

Euroins iese la atac după ce ASF i-a suspendat licența. Conducerea a anunțat luni că va da în judecată statul român pentru că ASF ar fi suspendat ilegal licența companiei și vor cere daune în instanță de 500 de milioane de euro.

 

 

 

„Mâine vom depune la ASF o solicitare de revocare a deciziei. În ultimii doi ani ASF nu ne-a cerut să corectăm nicio informație trimisă fie către ei, fie către EIOPA. Conform legii nu se poate face asta, dar ASF poate cere instanței să anuleze decziiza ca urmare a faptului ca s-a produs o greseală.”, a declarat Assen Hristov.

De asemenea, acesta a spus că va cere statului român 500 de milioane de euro în instanță, despăgubiri pentru că ASF ar fi retras ilegal licența de funcționare a Euroins.

„Deoarece suntem siguri că licența Euroins România este retrasă împotriva legislației EU și a României, vom solicita în instanță acoperirea pierderilor noastre: 270 de milioane de euro, valoarea investiției și 230 de milioane de euro pierderile suferite, în total 500 de milioane de euro pierderi pentru contribuabilul român”, a precizat Assen în prezentare.

Totodată, președintele Eurohold a afirmat că în cazul în care se va aproba plafonarea prețului la polițele RCA, acesta va crește din nou peste șase luni.

„Banii pe care statul îi dă fondului de garantare sunt din taxele plătite de români. La șase luni după plafonare, prețurile vor crește din nou”, a precizat Assen Hristov, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare