Europarlamentar PNL: Parlamentul European solicită crearea unui Fond de redresare post-COVID-19 prin care să alocăm țărilor membre fonduri suplimentare și credite în condiții avantajoase. Obiectivul este să generăm investiții de 2.000 de miliarde de euro

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru buget:

„Plenul Parlamentului European tocmai a adoptat, cu largă majoritate, o rezoluție în care transmitem oficial Comisiei Europene condițiile Parlamentului European pentru adoptarea Bugetului Multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027 și a Planului european de redresare după criza COVID-19.

În textul rezoluției, pe care eu am negociat-o în numele Grupului PPE din Parlamentul European, cerem ca Planul de redresare după criza COVID-19 pe care Comisia Europeană urmează să-l propună să se bazeze în primul rând pe un fond de redresare cuprinzător, prin care să fie alocate tuturor țărilor membre fonduri europene nerambursabile suplimentare și credite în condiții avantajoase. Vrem ca acest fond să fie principalul sprijin pentru toți cetățenii europeni afectați de criza COVID-19. Fondul de redresare trebuie să fie în centrul unui pachet mai amplu de măsuri europene care să genereze, în total, investiții de aproximativ 2.000 de miliarde de euro.

În plus, noi, Parlamentul European, insistăm ca acest fond să nu afecteze celelalte alocări din bugetul Multianual al Uniunii Europene. Nu vrem ca noul fond de redresare să fie finanțat prin tăieri de la celelalte priorități ale Uniunii Europene, precum agricultura, coeziunea, sprijinirea micilor întreprinzători, combaterea schimbărilor climatice, cercetarea sau siguranța cetățeanului. Vrem ca acest fond să se regăsească în viitorul Bugetul multianual al UE, dar să beneficieze de resurse noi, nu de bani pe care i-am alocat pentru sprijinirea fermierilor, construcția de autostrăzi, reducerea emisiilor de carbon și către alte priorități europene care sunt în continuare importante pentru cetățenii europeni. Trebuie să putem, simultan, să sprijinim economia, care oferă locuri de muncă oamenilor, să ajutăm micii întreprinzători și industriile vulnerabile, dar, totodată, să contribuim la salvarea vieților omenești, la îmbunătățirea sistemului medical din Europa și, tot în același timp, să continuăm să sprijinim fermierii și să finanțăm toate celelalte priorități europene.

Nu în ultimul rând, cerem ferm Comisiei Europene ca Parlamentul să fie implicat în tot procesul de luare a deciziilor privind viitorul Buget al Uniunii Europene, precum și în crearea și implementarea Planului de redresare.

Parlamentul European este instituția democratică a Uniunii Europene, formată din europarlamentari aleși prin vot direct de cetățeni din toate țările europene. Noi cunoaștem cel mai bine situația din teritoriu și nevoile cetățenilor din fiecare regiune europeană.

Pentru ca acest Plan de redresare să aibă susținere democratică, trebuie să aibă susținerea Parlamentului European. Iar noi îl vom susține doar dacă vom fi implicați în implementarea lui și vom avea posibilitatea să-l îmbunătățim în interesul cetățenilor, dacă este nevoie. În orice țară normală, Parlamentul are rol decisiv în adoptarea instrumentelor bugetare și așa trebuie să se întâmple și în această situație.”

Vezi și

Ordonanța de Urgență a fost aprobată azi! Vești uriașe pentru zeci de mii de polițiști! Anunțul făcut de Marcel Vela

Mega-lovitură! Unul dintre cei mai importanți procurori din țară este acuzat de plagiat masiv în teza de doctorat, dar a fost iertat

Informații despre familia lui Raed Arafat! Cu ce se ocupă și unde locuiește

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare