sursa foto:  adevarul.ro

EXCLUSIV Avem traseul profesional al polițistului Pistol, ultimul om care a vorbit cu Alexandra la telefon! Unde a fost detașat -IPJ Olt confirmă

Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că polițistul Constantin Pistol, ultimul om care a vorbit cu Alexandra Măceșanu la telefon, a fost detașat la Poliția Deveselu. Vineri, IPJ Olt ne-a confirmat acest aspect, dezvăluindu-ne că a fost „împuternicit aproximativ un an de zile șef Secție Poliția Rurală Deveselu”. El a fost împuternicit șef la Poliția Rurală Deveselu de două ori: o dată în 2017 și a doua oră în 2018, ultima dată pentru 3 luni. Cumulate, cele două perioade însumează aproximativ un an de zile. În rest, el a activat doar în cadrul Poliției Municipiului Caracal.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a confirmat, vineri, pentru Bugetul.ro, că șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Caracal, Constantin Pistol, a fost detașat pentru o perioadă cumulată de circa un an de zile șef al Secției Poliției Rurale Deveselu.

Pistol a fost împuternicit șef la Polița Rurală Deveselu, pentru prima dată, în anul 2017. Apoi, în 2018, pentru 3 luni, a fost detașat din nou la Poliția Deveselu. În rest, el a activat doar în cadrul Poliției Municipiului Caracal.

Vezi și EXCLUSIV Document. Soția polițistului Constantin Pistol, ultimul om care a vorbit cu Alexandra, lucrează la Judecătoria Caracal

Da, într-adevăr, a fost împuternicit șef Secție de Poliție Rurală Deveselu, aproximativ un an de zile. Aceasta a fost singura detașare pe care a avut-o”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Dicu.

Totodată, IPJ Olt ne-a comunicat că Biroul Control Intern îl verifică pe Constantin Pistol, după ancheta publicată de Libertatea. Atenție, însă! La momentul actual, Pistol nu este cercetat disciplinar, este doar verificat. Dacă va fi cazul, după prezentarea raportului făcut de Biroul Control Intern, șeful SIC al Poliției Caracal va fi cercetat disciplinar și se vor lua măsuri împotriva sa.

„Nu este anchetat. Au fost dispuse verificări prin Biroul Control Intern. Ancheta este în cazul dosarelor penale și nu este nici cercetare disciplinară. După ce se efectuează verificările, Biroul Control Intern va face un raport și, dacă va fi cazul, se vor lua măsuri. Nu a fost pornită o cercetare diciplinară”, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

IPJ Olt nu ne-a spus dacă polițistul Constantin Pistol a fost vreodată anchetat disciplinar în cariera sa, acest amănunt ținând de „dosarul său personal”.

Numele Pistol apare într-o stenogramă din 2012, ca protector al unei rețele de proxenetism

Jurnaliștii de la Libertatea au descoperit că numele „PISTOL” apare ca protector al rețelei de trafic de minore din Caracal într-o stenogramă DIICOT din 2012.

Cel care a coordonat inițial căutarea Alexandrei, polițistul Constantin Pistol, a infirmat, însă, complicitatea cu gruparea „Cocoș”.

Conform sursei citate, sătulă să fie exploatată sexual, una din fetele traficate s-a dus la poliție în 2012, să-i reclame pe traficanți. „Băi, nene, băi! O omor pe I., bă!”. „Știi ce vroia să ne facă?” ”Să ne bage la domnul polițai”. Dar victima a fost descurajată de un anume PISTOL. „I-a zis ăla PISTOL să o lase moartă”. Și ea a renunțat „când i-a zis acesta, las-o moartă, că n-ai dovezi”. În ciuda stenogramei, DIICOT nu a încercat să afle cine este Pistol și dacă într-adevăr un polițist a oprit o victimă din a depune plângere. Este doar una din mai multe piste ale anchetei care rămân neinvestigate. Singurul polițist cu numele Pistol de la poliția Caracal este Constantin Pistol, șeful împuternicit al Biroului de Investigații Criminale.

Vezi și

Traian Băsescu, precizare pentru Bugetul.ro: ‘Un fals’

Vești importante pentru pensionari! Au loc noi schimbări

EXCLUSIV Elena Udrea reacționează după ancheta publicată de Bugetul.ro: ‘Totul pornește de la interesul unora dintre cei care au vrut să acapareze conducerea României’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare