sursa foto:  zi-de-zi.ro

EXCLUSIV Când vrea partidul, se poate! Vameșul făcut viceprimar ajunge șef la Ape!

Bugetul.ro continuă seria dezvăluirilor legate de numirile făcute de Ervin Molnar, actual deputat PNL de Târgu Mureș, în perioada în care a fost șef la Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Bugetul.ro v-a prezentat, în exclusivitate, cazul unui vânzător de produse din aloe numit director la Apele Române tot prin detașare, nu prin concurs. 

Vezi și EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

Apoi, v-am vorbit despre arhitectul care a lucrat la hotelul părinților, numit șef la Inspecția Apelor fără a avea pregătire în domeniul Apelor (Vezi AICI ancheta) și tot prin detașare, precum și despre soția unui consilier județean de Cluj, angajată la Administrația Bazinală Someș-Tisa, pe filieră politică (Vezi AICI articolul). Am continuat cu cazul vânzătorului de sucuri „uns” director la Apele Române (Vezi AICI ancheta) și cu ospătarul, susținut al lui Ludovic Orban, făcut șef la Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani (Citește AICI articolul INTEGRAL).

Astăzi, Bugetul.ro vă prezintă cazul vameșului făcut viceprimar ajunge șef la Ape. În luna martie 2020, în perioada în care Molnar era șef ANAR, Cristian Mocrei, consilier local PNL, ajungea șef la Sistemul Hitrotehnic Independent Siret, prin deja celebra metodă a detașării.

Vezi și PNL are o afinitate pentru chelneri! Un ospătar, susținător al lui Ludovic Orban, șef la Apele Române!

Până să fie instalat șef la SHI Siret, între 2019 și 2020 a fost inspector trafic rutier la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Suceava.

Potrivit CV-ului său, între 2008 și 2019, Cristian Mocrei a fost viceprimar al orașului Siret, fiind ales pe listele Partidului Național Liberal.

Înainte de a ocupa o funcție la Primăria Siret, el a lucrat ca tehnician transporturi comisionar vamal și expert vamal. Pe scurt a fost vameș.

Vezi și Încă un ‘caz izolat’ pe care nu-l vede Ludovic Orban! Pe filieră PNL, un vânzător de sucuri a ajuns director la Apele Române

După cum se poate vedea în CV-ul său, nu avea niciun fel de experiență în domeniul Apelor, în momentul în care a fost numit șef la Sistemul Hitrotehnic Independent Siret.

Potrivit ultimei declarații de avere depuse în noiembrie 2020, ce a fost verificată de Bugetul.ro, în calitate de consilier județean de Suceava, Mocrei a încasat, în anul 2019, 15.150 de lei de la ISCTR Suceava, 43.830 de lei de la Primăria Siret și 1.836 de lei indemnizație de consilier local. Mai exact, șeful de la SHI Siret a avut un venit anual de 60.816 lei.

Trebuie să precizăm că, în anul 1995, șeful SHI Siret a absolvit Facultatea de Chimie Industrială din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializarea sa fiind „Tehnologia Celulozei, Hârtiei și Fibrelor”. De asemenea, în 1999 a devenit expert vamal, după ce a făcut cursuri de formare profesională.

CV-ul șefului Sistemului Hitrotehnic Independent Siret

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare