sursa foto:  focuspress.ro

EXCLUSIV Ce spun paznicii care iau temperatura la intrarea în supermarket: ‘Credeți că mie îmi place?’

Este un scandal imens în spațiul public, după ce autoritățile au impus, odată cu instaurarea stării de alertă, ca paznicii să le măsoare temperatura clienților la intrarea în supermarketuri. 

În contextul în care agenții firmelor de pază au ajuns să fie personaje negative, după decizia oficialilor români, reporterul Bugetul.ro s-a deplasat luni și a discutat cu mai mulți paznici ai hipermarketurilor din Capitală.

Sper că nu vreți să mă filmați când vă iau temperatura?”, ne-a întâmpinat un paznic de supermarket.

Unii oameni cred că mie îmi place să le iau temperatura. Ăsta e ordinul, eu n-am ce să fac”, a declarat un paznic al unui hipermarket din Capitală, pentru Bugetul.ro.

„Am chemat BGS-ul de câteva ori”

Un alt paznic din Capitală a spus, pentru Bugetul.ro, că a fost nevoit să cheme „intervenția” de câteva ori, în cursul zilei de luni, 18 mai.

Am chemat intervenția de câteva ori. Avem buton de panică și, dacă sunt persoane recalcitrante, apăsăm butonul. Am chemat BGS-ul de câteva ori, de dimineață și până acum.

Au venit câțiva și au făcut scandal, de parcă eu vreau să le iau temperatura, dar n-am ce să fac. E ordin de sus. Avem camere de filmat și ne văd.

Nu-mi face nicio plăcere”, ne-a declarat respectivul angajat al firmei de pază.

Conform Anexei Hotărârii CNSSU nr. 25 din 15.05.2020, instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale/de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor trebuie să „să nu permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius”.

În caz contrar, operatorii economici sunt amendați.

Vezi și

Foto. Cine e doctorul de la Spitalul Universitar care a murit aseară, din cauza infectării cu coronavirus! ‘Se lupta de 6 săptămâni’

Lovitură! Cum a fost recompensat cu 10 milioane de euro denunțătorul fostului ministru Sorina Pintea

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă: ‘Executat’ în timp ce era pe patul de spital, suspectat de coronavirus! ‘Am vorbit cu domnul Berbeceanu, sigur a ajuns la domnul Vela’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare