sursa foto:  adevarul.ro

EXCLUSIV Etnia persoanei care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern nu i-a interesat pe procurori, deși inculpatul este acuzat de antisemitism!

George Simion a declarat, miercuri, că, potrivit unor surse ale sale, bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, semnându-se cu „Partidul AUR”, ar fi etnic evreu. Bugetul.ro a încercat astăzi să afle dacă afirmația liderului AUR este adevărată sau falsă. Însă, fără succes. Nici Poliția Română și nici procurorii nu cunosc acest aspect.

Într-un răspuns oferit la solicitarea Bugetul.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 ne-a transmis că etnia persoanei respective nu a făcut obiectul cercetărilor procurorilor. 

ATENȚIE! Conform comunicatului dat de IGPR luni, 29 martie, acuzatul a fost pus sub control judiciar pentru 60  de zile, în baza Articolului 6 indice 1 din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 31 din 13 martie 2002 privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Practic, dacă s-a dovedi că bărbatul este etnic evreu, s-ar răsturna total cazul, dar și acuzațiile aduse AUR. Mai exact, un etnic evreu ar fi acuzat că este antisemit. 

Nu a făcut obiectul întrebărilor și cercetărilor noastre etnia inculpatului”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Trebuie să subliniem că, potrivit surselor Bugetul.ro, inculpatul are un nume autentic românesc și este posibil ca de aceea procurorii să nu fi fost interesați de etnia sa. 

Vezi și EXCLUSIV Tunul pregătit de USR-PLUS! Cărțile făcute de Dan Barna și Cristian Ghinea

Ce a transmis IGPR

Bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern  a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(…)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În urma activităților de cercetare, a fost identificată persoana bănuită că ar fi transmis mesajul, aceasta fiind reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(…)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru administrarea probatoriului și tragerea persoanei la răspundere penală.

Activitățile investigative desfășurate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate”, a transmis, luni, IGPR.

George Simion: „Unele surse spun că este etnic evreu”

Simion a afirmat că unele surse ale sale susțin că tânărul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern este etnic evreu.

Unele surse spun că este etnic evreu”, a declarat George Simion, în cadrul unei conferințe de presă.

Un mesaj care cuprinde ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern a fost trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi este semnat „din partea partidului AUR”. Acesta a fost făcut public chiar de celebra actriță.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a reclamat, sâmbătă seară, „înscenări mizerabile” în numele formaţiunii şi a transmis întreaga susţinere pentru Maia Morgenstern.

Vezi și

Derapaj al lui Clotilde Armand! I-a numit schizofrenici pe liberali

Analiștii economici atrag atenția tuturor celor care investesc în Pilonul III de pensii private facultative: Ce se întâmplă cu banii contribuabililor

EXCLUSIV George Simion îi răspunde prefectului Capitalei și se delimitează de incidente: ‘S-au desfășurat în afara cadrului protestului’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare