sursa foto:  evz.ro

EXCLUSIV! Planul lui Dragnea cu miniştrii lui Tudose! Omul surpriză care se vrea viitor preşedinte (surse)

Se ascut din ce în ce mai mult săbiile în PSD. Ascunşi în spatele unui fals steag alb, trei tabere se luptă pentru preluarea puterii în PSD. Deşi majoritatea consideră că social democraţii sunt împărţiţi între Dragnea şi Tudose, ei bine există şi o a treia structură, care vrea să se impună.

Aceasta începe să aibă din ce în ce mai mulţi adepţi, iar unul dintre artizani ar fi Adrian Ţuţuianu, care şi-a propus să lucreze foarte mult la imagine în perioada următoare. Acesta doreşte să se erijeze în liderul-arbitru, calm, echilibrat, dar impunător, care doreşte un PSD puternic şi unit, funcţionând după principiul când doi se ceartă al treilea câştigă. De altfel, Ţuţuianu le-ar fi spus încă din luna mai celor din organizaţia locală pe care o conduce, PSD Dâmboviţa, că el va fi cel care îl va înlocui pe Dragnea.

Interesant este că cele trei tabere sunt grupate două câte două. Mai exact două îl vor pe Dragnea jos, iar două pe Tudose şi vor urma acţiuni în acest sens.

Surse politice au dezvăluit pentru bugetul.ro că în perioada următoare lucrurile nu vor fi deloc calme în Guvern. Mai exact va fi lansat în presă un atac furibund la adresa oamenilor lui Tudose, atât la adresa celor aflaţi la cârma ministerelor, cât şi din interiorul cabinetului premierului. Una din ţinte este chiar Felix Rache, consilierul premierului, pe care preşedintele PSD îl doreşte scos complet din ecuaţie, considerându-l responsabil pentru victoria lui Tudose din ultima săptămână.

Miniştrii consideraţi a fi apropiaţi de Tudose vor fi atacaţi regulat, atrăgându-li-se atenţia că nu şi-au îndeplinit obiectivele din programul de guvernare, că nu comunică, forţându-se practic remanierea lor. Presa va primi regulat informări pe surse cu privire la acţiunile lor şi într-un final planul este ca aceştia să părăsească rând pe rând baricadele şi să fie înlocuiţi cu oameni fideli lui Liviu Dragnea.

Mai mult decât atât, preşedintele PSD ar încerca să introducă pe lângă toţi miniştrii, consilier, oameni de-ai lui de încredere pentru a se putea afla în control şi a afla informaţii direct de la sursă şi a le utiliza ulterior.

La rândul lui, nici Tudose nu stă degeaba. Acesta îşi consolidează echipa aducându-şi în aparatul administrativ oameni extrem de eficienţi şi fideli lui totodată, pe care încearcă să-i răspândească în ministere.

În concluzie, se anunţă vremuri tulburi în PSD, iar războiul pentru supremaţie se anunţă a fi unul pe termen lung, deşi Dragnea ar dori să se tranşeze totul în luna decembrie şi să înceapă anul 2018 cu un Guvern după placul lui.

Vezi și BGS e OUT de la Arena Națională! O nouă firmă de pază CUCEREȘTE Capitala – Cine se află în spatele ei

Business-ul neștiut al Gabrielei Szabo – a investit jumătate de milion de euro

Ipoteză interesantă! Cine ar putea fi viitorul președinte al României, pe modelul Macron în Franța

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare