sursa foto:  reperul.ro

EXCLUSIV Reacție a polițiștilor la adresa Guvernului și a CNSU, după introducerea noilor restricții: ‘Sarcinile trasate rup din timpul alocat îndeplinirii adevăratelor atribuții de serviciu’

Începând de luni, 25 octombrie, au intrat în vigoare o serie de noi restricții impuse de Guvern și Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru combatarea pandemiei de COVID-19. Printre altele, a fost dispusă carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate și reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă. De asemenea, o altă măsură importantă este cea care interzice accesul persoanelor nevaccinate în magazinele neesențiale. Totodată, accesul în instituțiile publice este condiționat de prezentarea „Certificatului Verde”.

Vezi și Precizarea lui Raed Arafat: Pentru plata impozitelor și a taxelor, persoanele nevaccinate nu vor avea acces în instituții!

Am vrut să aflăm și părerea polițiștilor despre introducerea acestor restricții. Președintele executiv al SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a declarat, pentru Bugetul.ro, că noile sarcini trasate rup din timpul ce ar trebui alocat pentru adevăratele atribuții ale polițiștilor.

Vezi și EXCLUSIV S-a vrut director în Poliția Română, dar s-a făcut de râs! Rămas singur în concurs, un comisar-șef a luat doar 4,85

Gestionarea execrabilă a crizei pandemice și incoerența măsurilor restrictive afectează, în mare măsură și activitatea de zi cu zi a colegilor mei.

Evident că sarcinile trasate în cadrul acțiunilor pe linia Legii 55/2020 “rup” din timpul alocat îndeplinirii adevăratelor atribuții de serviciu, calitatea serviciului polițienesc în slujba cetățeanului având de suferit.”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Bogdan Bănică.

SNPPC: „Nu avem o problemă cu purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate”

În urmă cu circa două săptămâni, președintele SNPPC, Marius Ionescu, declara, pentru Bugetul.ro, că sindicatul său nu are nicio problemă cu purtarea măștii de protecție în spațiul public, în zonele aglomerate.

Marius Ionescu ne-a explicat că ar fi trebuit introdusă testarea la frontieră atât a persoanelor vaccinate, cât și a celor nevaccinate. Însă, nici acum autoritățile decidente nu au dat curs la solicitările sale.

Noi nu avem o problemă cu purtarea măștii de protecție în spațiul public, în zonele aglomerate, subliniez lucrul ăsta. Pentru că i-am și transmis ministrului de Interne și văd că domnia sa a modificat acel ordin, pentru că este aberant să porți masca de protecție dacă desfășori activități individuale, adică dacă tu mergi pe stradă și ești singur. Și iar, am mai spus-o, măsurile astea, care sunt la ora actuală, sunt depășite, pentru că nu s-a început cu un lucru elementar: cu testarea la frontieră. 

(…) La frontieră, toată lumea trebuia testată. Indiferent că ai trecut prin boală, că n-ai trecut prin ea, că ești vaccinat, că nu ești vaccinat, toată lumea trebuia testată la frontieră”,a afirmat, pentru Bugetul.ro, șeful SNPPC.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii fac acuzații grave: Decesele cauzate de Covid puteau fi evitate! Și vaccinații, și nevaccinații trebuiau testați la frontieră

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare