sursa foto:  monitorulapararii.ro

Expert militar american, despre noile mișcări ale lui Vladimir Putin: ‘Asta-i disperare! Cred că rușii n-ar fi capabili să lupte mai mult de 90 de zile’

Un expert militar american afirmă că Federația Rusă a suferit pierderi atât de mari în cele aproape trei luni de război în Ucraina încât n-ar mai putea rezista mai mult de 90 de zile.

Sean Spoonts, redactor-șef al publicației de știri militare SOFREP, a explicat și de ce Vladimir Putin nu-și dorește o confruntare cu NATO.

Armata rusă, pierderi grele în Ucraina. Cât mai rezistă

Sean Spoonts a susținut că armata lui Putin în Ucraina nu va mai rezista mai mult de 90 de zile deoarece a suferit pierderi grele până acum și nu are cum să-și completeze trupele, tehnic și uman, suficient de rapid. Mai mult, parte considerabilă din arsenalul armatei ruse deja a ajuns pe frontul din Ucraina.

Cred că rușii n-ar fi capabili să lupte mai mult de 90 de zile. La ce pierderi au, s-ar putea întinde doar până la 90 de zile”, a spus acesta, citat de NewsWeek.

O dovadă în plus că așa-zisa „oprațiune militară specială” în Ucraina merge prost e că Putin a fost nevoit să mute unități și echipamente de la granița țării cu Mongolia, de la mii de kilometri distanță, și să le transfere în Ucraina.

Asta-i disperare”, a punctat Spoonts.

Expertul militar a mai afimat că Rusia a suferit pierderi grele în conflictele terestre, la fel și în Marea Neagră și nu a reușit să obțină superioritatea aeriană.

De ce Putin nu vrea o confruntare cu NATO

Sean Spoonts a mai declarat că nu crede că Vladimir Putin s-ar angaja într-un conflict direct cu NATO. Și asta deoarece 200-300 de avioane de luptă ale SUA ar putea lovi Rusia într-o săptămână.

La asta s-ar adăuga și forțele britanice, germane, franceze și poloneze. Ar fi o forță NATO „formidabilă” căreia Rusia n-ar putea să-i reziste, potrivit b1tv.ro.

Vezi și:

Ieșire a lui Vladimir Putin: Desfăşurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor ţări va antrena evident un răspuns din partea Rusiei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare