sursa foto:  magnanews.ro

‘Fantoma Albă’ are un nou obiectiv! Mutarea la care nimeni nu se aștepta

„Fantoma Albă”, omul care a coordonat intervenția jandarmilor la protestul #Rezist din 10 august 2018, are un nou obiectiv.

Colonelul Cătălin Paraschiv, cunoscut drept „Fantoma Albă”, va fi mutat la Unitatea de Pază de la Centrala Cernavodă. Decizia aparține actualei conduceri a Jandarmeriei Române, informează digi24, citat de Știripesurse.ro.

Există voci care susțin că aceasta este o recompensă pentru modul în care Paraschiv a coordonat intervenția jandarmilor în 2018. Totul rămâne, însă, la nivel de zvon, neputând fi probat.

El este comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție și s-a aflat în Piața Victoriei în seara de 10 august 2018, în timpul protestului diasporei.

Era îmbrăcat în alb și purta un fular, iar presa l-a numit „omul în alb”. A trecut și el pe la Parchetul Militar pentru a dat explicații în fața anchetatorilor și a susținut mereu că nu ai săi au fost jandarmii care ar fi agresat protestatari.

În acea seară au fost aduși în sprijin și jandarmi de la alte structuri din județele limitrofe.

Totuși, în dosarul „10 august” este singurul dintre șefii Jandarmeriei care nu a fost pus sub acuzare pentru modul brutal de intervenței.

La un an și o lună de la evenimentele de atunci, actuala conducere se pregătește să semneze o hârtie prin care acesta este mutat. Fiind vorba despre o structură militară, ordinul se execută, nu există varianta contestării.

În poliție, de exemplu, nu poți fi pus la dispoziție decât dacă s-a pus în mișcare acțiunea penală, deci sunt suspiciuni serioase împotriva cuiva.

Vezi și

Sorina Matei dinamitează cazul Caracal! Legături între ‘Mâna dreaptă’ a lui Carmen Dan și ‘Cosa Nostra’

Scenariu halucinant! De ce ar fi fost ‘executat’ Liviu Dragnea: ‘I-a fost fatal’

Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale: ‘Conductele de bani’ ale USR-ului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare