sursa foto:  Inquam Photos / Costin Dinca

Federația ‘Solidaritatea Sanitară’ din România: Profesioniștii din sănătate au în continuare dreptul la sporul de pandemie

Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis vineri pe pagina oficială de facebook, că profesioniştii din sănătate au în continuare dreptul la sporul de pandemie, fiind în situaţie de risc epidemiologic, așadar toţi angajaţii care îndeplinesc condiţiile legale au dreptul la un spor cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază.

 

 

 

„În această perioadă profesioniștii din sănătate mai au dreptul la sporul de pandemie?

Da! Sporul de pandemie nu se acordă doar pe perioada stării de alertă, ci și pe perioada stării de risc epidemiologic.

În această perioadă suntem în starea de risc epidemiologic, prevăzută de legea nr. 136/2020.

În acest condiții, toți angajații care îndeplinesc condițiile legale (indicate mai jos) au dreptul la un spor cuprins între 55% și 85% din salariul de bază în plată.

Cuantumul concret al sporului de pandemie (între limita minimă și limita maximă) se stabilește de angajator în acord cu sindicatele afiliate la federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector.

În actualele condiții sunt aplicabile prevederile Anexei nr. 2 la Regulamentul de sporuri (aprobat prin HG nr. 153/2018), lit. A, pct. 9 teza a doua:

„Pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 lit. a), c) şi d) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în contextul riscului epidemiologic determinat de răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României, pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz, inclusiv pentru personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19, mărimea sporului este de la 55% până la 85% din salariul de bază;”.

Mai exact, sporul de pandemie, obținut în urma protestelor sindicale organizate în perioada stării de alertă, se acordă și în această perioadă”, a transmis pe facebook Federația ‘Solidaritatea Sanitară’ din România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare