sursa foto:  libertatea.ro

Florin Călinescu s-a apucat de crescut porci! ‘Mi-a intrat în cap’

Actorul și omul de televiziune Florin Călinescu face agricultură de subzistență. Mai nou, el s-a apucat de crescut porci.

Florin Călinescu a dezvăluit că are circa două hectare de teren, unde pune legume, crește păsări, dar și porci. Nu orice fel de porci, ci porci de Bazna.

Potrivit celebrului om de televiziune, porcul de Bazna este o rasă pur românească. El a afirmat că i-a intrat în cap să crească astfel de porci.

Florin Călinescu: „Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna”

„Nu sunt fermier, dar mă uit, pentru că tot ce dă pământul mi-a rămas în sânge, ca să zic așa, de când eram copil și mai mă ocup și eu așa… Am un hectar jumate aci, lângă București, mai am de unde vin părinții mei, de lângă Pitești. 

Mai punem un cartof, mai punem o varză, ceva păsăret și niște porci. Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna.

Porcul de Bazna este rasă pur românească. Istoria lui este de la Bazna chiar, că, dacă era de la New York, se chema porc de New York.

Ungurii l-au înregistrat pe ăla de Mangalița, dar și noi suntem aproape. Se spune acuma, cu voce mică, când sunt ungurii la mijloc, că e și de Transilvania, din motive cunoscute doar de ei.

Bazna este un porc care, atunci când ăia au găsit gaz în Podișul Transilvaniei nu știau cum… și au adus mineri din Anglia și ăia au venit cu porci de Berkshire, niște porci negri. S-au încuscrit cu niște mistreți din pădure, că nici Mangalița nu e o rasă venită așa…

Și atunci, mistrețul, luând niște scroafe de pe la oameni la întrebări, la discotecă, avem Mangalița albă, roșie și neagră și Bazna este Mangalița cu Berkshire. De asta poate ziceai că nu e chiar așa românesc, dar el este pur și simplu românesc.

Este acel porc negru, cu păr mai mare decât Mangalița, e foarte sârmos, care are crupa aia albă, cu o dungă gri, până la picioarele din față”, a dezvăluit el, la Agro TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare