sursa foto:  digi24.ro

Florin Cîțu: ‘Avem nevoie de investiții pentru a putea plăti și salarii și pensii mai mari. În același timp, trebuie să ținem cont și de recomandările medicilor’

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că ”Avem nevoie de economie deschisă, avem nevoie de investiții pentru a putea plăti și salarii și pensii mai mari. În același timp, trebuie să ținem cont și de recomandările medicilor, pentru că este o perioadă dificilă”.

 

Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti pot fi redeschise la 30% din capacitate începând de luni, urmare a unei decizii adoptate vinerea trecută de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

„Eu am spus că, dacă ar fi după mine, aş vrea ca toată economia să fie deschisă mâine. Avem nevoie de economie deschisă, avem nevoie de investiţii pentru a putea plăti şi salarii şi pensii mai mari. În acelaşi timp, trebuie să ţinem cont şi de recomandările medicilor, pentru că este o perioadă dificilă. Ei trebuie să se pună de acord, nu este decizia mea.

Din ce înţeleg eu, aceste relaxări în ceea ce priveşte Bucureştiul, aceste decizii au fost luate pe legislaţia în vigoare. Dacă se decide să se modifice acel prag, să nu mai fie 3 la mie (incidenţa cumulată a infecţiei cu SARS-CoV-2 – n.r.), să fie 2 la mie, să fie 4 la mie, bineînţeles că ei pot să facă acest lucru, sunt experţi, trebuie să aibă o întâlnire a comitetului de experţi şi apoi să facă recomandări şi vom lua o decizie”, a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

 

El a adăugat că dacă se modifică condiţiile se va reveni asupra deciziei.

 

„Pe ceea ce se întâmplă astăzi, eu nu pot să am o altă opinie decât cea bazată pe legislaţia în vigoare. Dacă s-a respectat legislaţia în vigoare şi dacă indicatorii pe care i-am folosit un an de zile arată că este ok să relaxăm condiţiile, atunci se relaxează. Dacă indicatorii se modifică, şi am văzut că şi domnul Arafat a spus acest lucru şi ceilalţi au spus, şi suntem iar peste 3 la mie, bineînţeles că vom reveni. Repet, este o situaţie şi ar fi trebuit să vedem în anul 2020 că ne-am adaptat: dacă lucrurile s-au îmbunătăţit, am relaxat, cum a fost astă vară, dacă s-au înrăutăţit, am restricţionat”, a spus prim-ministrul.

 

Potrivit acestuia, nu trebuie să se renunţe la purtarea măştii de protecţie şi la folosirea dezinfectantelor.

 

„Dar, să fie foarte clar pentru toată lumea, nu înseamnă că această relaxare foarte mică a condiţiilor înseamnă că imediat trebuie să renunţăm la mască, la dezinfectant. Nu, toată lumea trebuie să respecte toate condiţiile pentru a ne putea proteja împotriva virusului şi eu sper ca, împreună cu vaccinarea, să revenim la condiţii mai bune, în vară, spre sfârşitul verii”, a explicat Florin Cîţu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare