sursa foto:  G4Media.ro

Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că nu i-a fost solicitată demiterea lui Vlad Voiculescu de către președitele Klaus Iohannis și nici de către PNL, în scandalul bazelor de date: ”Nu, nu discutăm despre așa ceva. Am spus că evaluarea se face pe baza rezultatelor”.

 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, declara marți seară că nu este normal să fie publicate date cu adrese referitoare la sistemul de apărare, sistemul de ordine publică și serviciile secrete.

 

Florin Cîțu, despre publicarea bazei de date de către Ministerul Sănătății

 

Întrebat care este adevărata problemă în publicarea bazei de date de către Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu a explicat: „Am spus și azi dimineață. Din punctul meu de vedere, nu este nicio problemă, transparență 100%, datele sunt publicate. Nu le-a scos nimeni de nicăieri. Singura problemă este de interpretare, să nu fie interpretate greșit. Am văzut mai multe interpretări în spațiul public, unele tendențioase, și eu cred că aici cei care le-au publicat au datoria să le explice, dacă este adevărat ce se aude sau nu. Din punctul meu de vedere, transparență 100%”.

Întrebat dacă la formularea strategiei de vaccinare s-a luat în calcul și că există categorii de lucrători ale căror date nu ar trebui să fie făcute publice, prim-ministrul a declarat: „Bineînțeles. Asta este o strategie pentru orice țară din lume. Repet, nu sunt eu în măsură să analizez dacă au fost sau n-au fost. Până la urmă, strategia de vaccinare în România este un succes. Rămânem în continuare în topul Uniunii Europene. Eu am spus că susțin transparență 100%. Interpretarea datelor se face de fiecare. În continuare, mergem cu această campanie de vaccinare, în luna martie 2,6 milioane de doze de vaccinuri, cel puțin 3 milioane în luna aprilie. Cred că România a demonstrat în Uniunea Europeană că poate avea o campanie de vaccinare de succes”.

Întrebat dacă a fost consultat de ministrul Sănătății înainte de publicarea bazelor de date, demnitarul liberal a precizat: „Nu am fost, am aflat din presă de prezentarea datelor, dar nu cred că este asta o problemă. Datele sunt publice. Repet, la fiecare conferință de presă, marți, aceasta a fost dorința mea din primul moment, să comunicăm săptămânal referitor la campania de vaccinare. În fiecare săptămână s-a prezentat numărul persoanelor vaccinate, numărul militarilor vaccinați. În fiecare săptămână am încercat să fim cât mai transparenți. Orice demers în direcția transparentizării care respectă legislația în vigoare este susținut de mine 100%”.

Ce a spus premierul despre eventuale discuții despre o posibilă demitere a lui Vlad Voiculescu

Întrebat în discuția cu președintele Klaus Iohannis sau din rândul membrilor PNL i s-a solicitat demiterea ministrului Sănătății, Florin Cîțu a afirmat: „Nu, nu discutăm despre așa ceva. Am spus că evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare. Pe baza implementării acestor obiective sunt evaluați miniștrii, bineînțeles și pe baza reacțiilor la situații de criză, dar bineînțeles în principal pe baza implementării programului de guvernare”.

Citește și: 

S-au confirmat sursele Bugetul.ro! ‘Adierea de PSD’ din USR a prins o funcție-cheie! Din echipa Barna ajunge la Ministerul Muncii!

Lovitură! Parlamentul a respins definitiv acest beneficiu pentru medicii din linia întâi în lupta cu COVID-19

SURSE DNA ar fi descins la ANPC! Procurorii fac verificări pe modul în care s-au făcut detașările în posturile-cheie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare