sursa foto:  digi24.ro

Florin Cîțu, reacție furibundă: ‘V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României’

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîţu, afirmă, miercuri seară, că nu a exagerat cu nimic în momentul în care a afirmat că ”PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României”, referindu-se la amendamentele adoptate de comisiile reunite de buget. 

 

”V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României. Nu am exagerat cu nimic. Astăzi a mai venit o dovadă. În comisia buget/finanţe PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 şi în acelaşi timp să reducă gradul aprobat de îndatoare cu 4 puncte procentuale”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta susţine că ”situaţia este de-a dreptul penibilă”.

”Dacă vă spun cine a votat vă daţi seama că România nu avut nicio şansă să se dezvolte în ultimii 30 de ani. Aceste amendamente au trecut la propunerea şi cu votul a doi foşti miniştri ai finanţelor publice. Vă daţi seama cine s-a ocupat de banii românilor? Vă este clar acum de ce Romania este la coada Europei? Cu astfel de “experţi” subdezvoltarea era singurul rezultat”, a mai declarat ministrul Finanţelor.

Acesta face din nou referire la documentul prin care ”PSD recunoştea în faţa celor de la FMI (în genunchi?) că şi-a bătut joc de finanţele publice în ultimii ani şi că a minţit atunci când a promis creşteri iraţionale ale punctului de pensie”.

”PSD trebuie să dispară, votul din Parlament de astăzi este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer. Bineînţeles că aberaţiile votate de socialişti azi în Parlament nu vor trece niciodată. Nu vom permite acest lucru. Voi administra, ca şi până acum, precaut şi cu responsabilitate finanţele publice ale României”, a mai declarat ministurl Finanţelor.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, miercuri, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an.

Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii.

Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, dar şi USR au criticat adoptarea amendamentelor la rectificarea bugetară şi au vorbit despre faptul că acestea aruncă în aer finanţele publice ale ţării,notează news.ro

Citește și:

Horă între un candidat PNL, un fost șef ‘Doi și-un sfert’ și cumetrii lui Emi Pian! Legături-dinamită

EXCLUSIV Controverse în privința transformării medicilor veterinari în polițiști: ‘Mi se pare o lipsă de respect față de polițiștii care au făcut o școală’

Dezbatere cu scântei la Ministerul de Interne! ‘Cum stabilește milițianul?’, ‘Pentru a vă dovedi că nu suntem milițieni’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare