sursa foto:  ziarulconstanta.ro

Foarte interesant! Unde ar fi ajuns o parte din mita primită de Ancuța Macovei, directoarea ANAF

Un șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost prins după ce a mușcat din „fructul interzis”. Director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor la data comiterii faptelor, în prezent director al aceleiași structuri din ANAF, Anda Ancuța Macovei a fost reținută de procurorii DNA Ploiești, pentru luare de mită.

Aceasta se află în arest la domiciliu, după ce ar fi luat șpagă 1 milion de euro pe vremea când conducea direcția IT din Autoritatea Națională a Vămilor. Macovei a fost denunţată la DNA de către fosta şefă a Siveco, Irina Socol, iar teoria acesteia este susținută de mai mulți oameni de afaceri, martori în acest dosar.

Potrivit Libertatea, o parte din mită ar fi plecat spre fostului președinte al PDL Vasile Blaga. Cel puțin așa reiese din motivarea Curții de Apel Ploiești, un document redactat după ce Ancuța Anda Macovei a contestat măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Prahova

„S-a pus întrebarea unde sunt banii ce reprezintă obiectul mitei, întrebare la care s-a răspuns la fila 6 din referatul cu propunere de arestare preventivă: „aşa cum rezultă din procesul verbal de redare a discuţiei purtate în mediu ambiental întocmit în data de 26.09.2017 şi din cel de fixare a unor imagini corespunzătoare convorbirilor consemnate în cuprinsul acesteia, deşi inculpata era prevăzătoare şi evită să se exprime verbal cu privire la elemente care ar putea-o incrimina, suspicionând că este înregistrată fără să îşi imagineze că este chiar filmată, consemnează pe bilete de hârtie numele Blaga şi suma de 500.000, întrebându-l pe martor: păi nu ai fost atent? în momentul în care acesta se arată nedumerit cu privire la destinaţia finală a banilor””, se arată în motivarea instanţei.

Surse judiciare confirmă faptul că Blaga, al cărui nume apare în motivarea instanței de judecată, este însuși politicianul Vasile Blaga. Cu toate acestea, în acest moment, Vasile Blaga nu are nicio calitate oficială în dosarul de luare de mită.

Vezi și  Mutare de proporții, după Brexit: O importantă companie din Anglia vine în România

Lovitură de proporții pentru Radu Moraru! Din ce motiv a fost DAT AFARĂ de la Nașul TV

Suma uriașă pe care o încasează lunar fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare