sursa foto:  adevarul.ro

Fostul premier al României, Adrian Năstase, și-ar putea pierde locul de veci gratuit! Termen-limită să acționeze

Fostul premier al României, Adrian Năstase, și-ar putea pierde locul de veci gratuit de la stat. Este vorba despre locul de veci pe care îl primește în baza Ordinului „Steaua României”.

Mai precis, Năstase ar putea pierde procesul civil în care se luptă cu Președinția pentru retragerea Ordinului „Steaua României”. Adrian Năstase trebuie să acționeze până la 15 decembrie.

Mai mult, fostul premier poate rămâne, odată cu retragerea acestui Ordin, loc de veci gratuit și onoruri militare la înmormântare.

Procesul privind retragerea decorației pe care Ion Iliescu i-a pus-o în piept lui Adrian Năstase în 2002, iar Klaus Iohannis i-a luat-o în 2019 are loc la Curtea de Apel București.La termenul de joi, 3 noiembrie, nici Adrian Năstase, nici avocatul său nu au fost prezenți în Sala Secției a VIII-a Contencios Administrativ și Fiscal, ci doar reprezentanta Administrației Prezidențiale, scrie Ziare.com.

După strigarea cauzei de către grefier, președintele completului de judecată, judecătoarea Maria Magdalena Țocu, a anunțat că Președinția a depus la dosar excepția perimării cauzei.

Perimarea cauzei intervine în termen de 6 luni de la ultimul act de procedură îndeplinit de părți sau de instanță. Asta înseamnă că Adrian Năstase nu s-a mai interesat de acest proces vreme de jumătate de an.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare