sursa foto:  digi24.ro

Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban: ‘Inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj la adresa bucureștenilor și cumpărare de voturi’

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a lansat acuze dure la adresa premierului Ludovic Orban ”sunt mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare, îl transformă pe domnul Orban direct în inculpat pentru cel puţin trei infracţiuni: corupţie şi abuz în serviciu, şantaj la adresa bucureştenilor şi cumpărare de voturi”.

 

„Un subiect care a fost discutat şi la Biroul Permanent Naţional care a avut loc în această dimineaţă este cel referitor la invitarea în Parlament a premierului Orban pentru un gest de transparenţă şi respect faţă de români, şi anume prezentarea proiectului bugetului de stat pentru anul viitor.

Dacă nu are nimic de ascuns, dacă nu măreşte taxele şi impozitele, dacă toate sumele sunt alocate aşa cum este necesar în acest moment, de ce refuză să pună în transparenţă decizională proiectul de buget pe anul viitor? Nu există nicio motivaţie, aşa că premierul va fi invitat de către colegii mei din Parlament să vină atât cu o explicaţie justă, cât şi cu liniile mari, liniile importante ale proiectului de buget pe anul viitor”, a spus Firea într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

 

 

 

Ea a adăugat că premierul trebuie să spună, specific la nivelul Capitalei, care este suma alocată prin buget pentru finalizarea lucrărilor de investiţii la centura ocolitoare a Capitalei, care sunt sumele alocate pentru investiţiile necesare la metrou şi în modernizarea CET-urilor care aparţin de Ministerul Energiei, precum şi care sunt sumele necesare alocate de către Guvern pentru combaterea reală a poluării din Bucureşti.

 

 

 

„Dorim ca premierul să ne spună, de asemenea, care este cota aferentă care va fi repartizată Primăriei Capitalei, deoarece acesta a anunţat chiar ieri, în dispreţ total faţă de cetăţeni, că recunoaşte faptul că a subfinanţat Primăria Capitalei şi deci i-a pedepsit pe bucureşteni, doar pentru a câştiga politic candidatul dreptei unite pe care l-a propus şi pe care l-a susţinut.

Ceea ce a afirmat în acest weekend premierul, şi are conotaţie juridică, sunt mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare, îl transformă pe domnul Orban direct în inculpat pentru cel puţin trei infracţiuni: corupţie şi abuz în serviciu, şantaj la adresa bucureştenilor şi cumpărare de voturi. Este inacceptabil ca un prim ministru al României să lipsească de resurse cetăţenii acestei ţări, dintr-un oraş, doar pentru a avea avantaje politice. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată şi ne dorim ca instituţiile statului să reacţioneze şi să sancţioneze faptele încă prim ministrului Ludovic Orban”, a menţionat Firea, conform agerpres.ro.

Citește și:

Firma fondată de fiul consilierului lui Ludovic Orban a primit un contract gras de la SPP

Mugur Mihăescu, ieșire nervoasă: Până la sfârşitul pandemiei, vă rog frumos închideţi toate restaurantele, toate hotelurile, tot cateringul

Veste bună! Începutul lunii vine cu creșteri salariale. Cine sunt cei vizați de această măsură

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare