sursa foto:  hotnews.ro

Gabriela Firea somează Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR, după cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani! ‘Să ia decizii de urgență’

Gabriela Firea, senator PSD, iese la atac împotriva Guvernului și a Coliției PNL-USR-PLUS-UDMR.

Firea precizează că asistăm la cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani și cere liderilor Coaliției să ia decizii de urgență și să-i ajute pe cei care nu fac față scumpirilor.

„Primele șase luni ale acestui an au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani! Și, din nefericire, nu există niciun semn că această spirala ucigătoare a scumpirilor se va opri. Dimpotrivă!

Somām guvernul și pe liderii coaliției PNL-USRPLUS-UDMR să coboare în lumea reală. Să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate și să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă față scumpirilor.

Este necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. PSD a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. Am avut dreptate, încă o dată!
Toate prețurile cresc nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare, urmarea sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale; energie electrică, gaz, combustibil.

Ce se întâmplă acum, arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare.
A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea și acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, explică, cu un inegalabil cinism, că România are ”printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată un sunet că are și cele mai mici salarii din Europa.

Deja, pe piața liberă, prețurile energiei electrice doboară record după record! În luna iulie prețul mediu pe piața spot a fost de 462 de lei/MWh, DE DOUĂ ORI ȘI JUMĂTATE mai MARE decât acum un an și cel mai mare preț lunar înregistrat vreodată.

Iar Enel și-a notificat deja clienții că din septembrie va aplica o nouă majorare de 21% la energia electrică.
Se impun decizii rapid, respectiv adoptarea, promulgarea și aplicarea urgentă a legii consumatorului vulnerabil, nu din toamna anului viitor, așa cum vrea guvernul.

Altfel, la iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată.
Alte două exemple pentru dezastruoasa ”liberalizare” a prețurilor dar și a nepăsării guvernării liberale față de viața oamenilor:

1) În București, călătoria cu transportul în comun costă cel puțin DUBLU.
2) În Buzău, apa e mai scumpă decât laptele! Micii producători sunt siliți să vândă laptele produs de animalele din gospodărie, la prețuri de nimic – 50 de bani – max. 1 leu. Iar în super-market se vinde de 15 ori mai scump, după ce a fost procesat pentru smântână, unt, iaurt.

Efectiv, micii producători români sunt lăsați să moară, de un stat liberal de-o indiferență criminală, după cum o arată și cazul cultivatorilor de castraveți, care s-au văzut siliți să-și îngroape recolta pentru că nu le-o cumpăra nimeni și nici n-o puteau arunca pe câmp că erau amendați”, spune Gabriela Firea.

Vezi și

Video. Clotilde Armand, pe vremea când mergea la Antena 3 și se amuza cu Mihai Gâdea

SURSE Efectul contractului semnat de Clotilde Armand cu noul operator de salubritate: Locuitorii din Sectorul 1 ar urma să plătească mai mult pentru curățenie

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, detalii de ultimă oră despre organizarea referendumului pentru demiterea lui Clotilde Armand: ‘După decizia unui magistrat, vom hotărî în interiorul partidului’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare