sursa foto:  Profimedia Images

Germania întinde o mână de ajutor dezertorilor din armata rusă! Ministrul german de Interne: ‘Cei care i se opun curajos lui Putin și se pun astfel în mare pericol pot cere azil politic în Germania’

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a declarat că Germania este gata să primească dezertori din armata rusă „ameninţaţi cu represiuni grave”.

Cei care i se opun curajos lui Putin şi se pun astfel în mare pericol pot cere azil politic în Germania„, a declarat Nancy Faeser în acest interviu pentru ediţia duminicală a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează AFP.

Ministrul justiţiei Marco Buschmann a făcut acelaşi demers într-o postare de miercuri pe Twitter sub hashtag-ul „mobilizare parţială„, notând că aparent „mulţi ruşi îşi părăsesc ţara„.

„Toţi cei care urăsc calea aleasă de Putin şi iubesc democraţia liberală sunt bineveniţi în Germania”, a scris ministrul liberal.

Obţinerea azilului politic nu este totuşi ceva automat. Este vorba despre decizii individuale care sunt însoţite de un control de securitate, a reamintit ministrul de interne.

Zeci de mii de ruşi şi-au părăsit ţara după invadarea Ucrainei care a început la 24 februarie, un fenomen care pare să se fi amplificat după anunţarea, miercuri, de către liderul de la Kremlin, a unei mobilizări parţiale a rezerviştilor.

Autorităţile au afirmat că 300.000 de cetăţeni vor fi chemaţi la arme, dar numeroşi ruşi se tem de o mobilizare mult mai masivă.

De mai multe luni, Germania a primit deja 438 de opozanţi ai Kremlinului, ameninţaţi sau urmăriţi de autorităţile ruse, în special jurnalişti, a precizat Nancy Faeser, informează agerpres.ro.

Vezi și:

‘Trimiteți-l pe Putin în tranșee!’ – ‘Copiii’ Arbatului îi cer lui Vladimir Putin să meargă el pe câmpul de luptă, după ce a decretat mobilizare parțială

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare