sursa foto:  dcnews.ro

Guvernul a semnat! Un gigant american anunță o nouă afacere între Armata Română și cea a SUA! Tehnologie de ultimă oră

Guvernul României a semnat un acord cu armata americană pentru elemente suplimentare destinate sistemului Patriot. Achiziția include o cantitate nespecificată de interceptoare GEM-T produse de Raytheon [NYSE: RTN], care vor fi folosite pentru sistemul de apărare antiaeriană Patriot®. Achiziția este derulată prin programul Foreign Military Sales, derulat de Departamentul Apărării al SUA.

Patriot este un sistem defensiv ce stă la baza apărării antiaeriene a Europei și a NATO împotriva rachetelor balistice și de croazieră, a aeronavelor de luptă și a vehiculelor aeriene autonome.

„Racheta interceptoare GEM-T va asigura României un nivel de apărare de neegalat împotriva unei game extinse de amenințări avansate, aflate în arsenalul unor puteri agresive și ostile”, a spus Mike Ellison, Country Manager pentru România în cadrul Raytheon.

Alături de România, alte 15 state se bazează pe sisteme Patriot pentru a-și proteja cetățenii și forțele armate, incluzând aici SUA și șase țări europene: Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia și Suedia.

Toate unitățile de tragere ale României vor fi noi. Deși are același nume și un aspect exterior asemănător cu sistemul Patriot care a apărat țările NATO în perioada Războiului Rece, sistemul a fost modernizat în întregime.

„Rachetele pe care le vom produce pentru România vor avea componente din nitrură de galiu, o tehnologie de ultimă oră care prelungește durata de viață a sistemului și îl va face mult mai fiabil”, a spus Michelle DeMaio, directorul programului Patriot România din cadrul Raytheon.

Acordul dintre România și armata americană deschide drumul negocierilor contractuale pe care guvernul american le va avea cu Raytheon.

Ce trebuie să știi despre gigantul Raytheon

Cu vânzări de 27 miliarde de dolari în 2018 și 67.000 de angajați, compania Raytheon este un lider în domeniul tehnologiei și al inovației, specializat în soluții de apărare, guvernare civilă și securitate informatică. Cu o istorie de 97 de ani de inovație, Raytheon furnizează echipamente electronice de ultimă generație, soluții de integrare a sistemelor, produse și servicii C5I®, precum și servicii de detectare, maximizare a efectelor și asistență în misiune pentru clienți din peste 80 de țări. Raytheon are sediul în Waltham, Massachusetts.

Vezi și

EXCLUSIV Îl ustură la buzunar! Cât îl costă pe Liviu Dragnea spitalizarea și analizele

S-a aflat! Unde se tratează Liviu Dragnea – Protestatarii #Rezist i-au luat urma

Dispare un cunoscut lanț de magazine de pe piață! Mutare în forță a unui gigant

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare