Guvernul Orban pune la cale un nou proiect de proporții! Vești pentru toți șoferii

Ludovic Orban are în plan propunerea unui nou proiect legislativ astfel încât amenzile rutiere să nu mai fie legate de salariul minim, cum s-a întâmplat până acum. 

Potrivit Ziarul Financiar, codul rutier stipulează că valoarea punctului-amendă se calculează ca 10% din salariul minim brut. Aşadar, odată cu creşterea salariului minim brut, şoferii ar putea plăti amenzi de circulaţie mai mari.

Orban a anunţat că vrea o altă formulă de calcul a amenzilor rutiere, pentru ca acestea să nu mai fie legate de salariul minim.

„Asta a fost practica, de inghetare, sa nu tina cont de salariul minim. Aici mai degraba o sa venim cu un proiect de lege in care sa nu mai legam de salariul minim amenzile.

S-a dovedit ca daca a fost necesata prorogarea timp de doi ani de zile a cresterii amenzilor in functie de salariul minim, inseamna ca legarea acestor amenzi de salariul minim nu a functionat. Vom lua o decizie, o sa gasim o solutie”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Adevarul.

Dacă se va păstra aceeaşi schemă, de la 1 ianuarie 2020, valoarea punctului-amendă s-ar putea majora de la 145 lei la 223 lei.

Amenzile din clasa l se vor situa intre 446 si 669 de lei. Apoi, sanctiunile de clasa a ll-a vor fi intre 892 si 1.115 de lei, cele de clasa a lll-a vor avea un cuantum cuprins intre 1.338 si 1.784 de lei, iar cele de clasa a lV-a vor fi cuprinse intre 2.007 si 4.460 de lei.

Vezi și:

Lovitură dură! Guvernul Orban taie ajutoarele copiilor cu handicap

Când vine de la UE, ‘ordinul’ nu se discută! Guvernul Orban calcă pe urmele ‘PSDragnea/Dăncilă’

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare