sursa foto:  techzin.com

Haos la ședința Comisiei de muncă a Senatului: Eu nu particip la această mascaradă!

Comisia de muncă a Senatului a avut marți o ședință care s-a ținut pe Whatsapp.

Senatorii USR și PNL au protestat față de această formă de organizare a ședinței și au acuzat încălcarea regulamentului modificat nu mai departe de săptămâna trecută tocmai pentru a permite dezbaterile online, dar social-democrații nu au ținut cont de avertismentele acestora.

Ședința a fost îngreunată mai ales de faptul că senatorii nu aveau memorate numerele de telefon ale tuturor celorlalți colegi, astfel că de multe ori au existat confuzii cu privire la cine vorbește.

Printre proiectele aprobate de Comisia de muncă în absența dezbaterilor s-a numărat și ordonanțe de urgență 30, care reglementează șomajul tehnic.

În debutul ședinței, președintele Comisiei, senatorul PSD Ion Rotaru, le-a transmis colegilor cum se va desfășura procedura de vot:

Bună ziua tuturor! Stimate colege și colegi. Având în vedere condițiile deosebite în care desfășuram ședința va propun următoarele: Vom vota ordinea de zi și apoi vot pe fiecare proiect. Unde sunt amendamente le votăm în ordine și la final vot pe proiect. Va propun să votăm astfel: P – cu majuscule- vot pentru, C-cu majuscule- vot contra, A- cu majuscule- abținere. Votul va începe când voi scrie cuvântul -vot- și va dura 10 secunde. După vot voi scrie A -admis sau R- respins. Mesajele privind proiectul și ordinea votului vor fi date de staf care va contabiliza votul.

”Regret că nu putem avea dezbateri. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”, le-a mai spus Rotaru senatorilor.

”Eu nu sunt de acord cu această procedură. Celelalte Comisii au avut ședințe pe Zoom, cu audio video. Eu nu pot vota pe whatsapp niște proiecte fără dezbateri. Nu vă bateți joc de Parlament, vă rog! E o situație excepțională, dar asta nu înseamnă că putem face orice”, a intervenit senatoarea USR Florina Presadă.

”Putem să desfășurăm astăzi ședința așa iar de la următoarea vom instala o aplicație și facem și audio-video”, i-a replicat senatoarea PSD Lavinia Craioveanu.

”Nu, știați că va fi ședința. Eu nu particip la această mascaradă”, a continuat Presadă.

”Nu își bate nimeni joc”, a intervenit și fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog.

”Cine sunteți? Cu cine vorbesc? Nu va dați seama de ridicolul situației? Aveți un F în dreptul unui număr de telefon”, a intervenit, din nou, Florina Presadă.

”Ridicole sunt certurile. Important este să muncim. Să nu găsim scuze. Cine vrea să fie auzit,  să postezi aici mesaj audio, cu întrebări și opiniile proprii”, a intervenit, din nou, senatoarea Craioveanu.

De acord”, a venit la susținere Liviu Pop, fost ministru PSD al Educației.

”Dar nu se ceartă nimeni. Doar că am să ies public să povestesc despre ce se întâmplă aici. Am votat schimbarea de regulament, dar nu am votat că ședința Comisiei de Muncă să fie un chat pe whatsapp, unde în spatele unui număr de telefon poate fi oricine. Fiți serioși. Asta nu e ședința, asta e grup de whatsapp”, a continuat Florina Presadă, potrivit g4media.ro.

Vezi și:Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare