sursa foto:  flux24.ro

A ieșit la iveală! Liviu Dragnea nu mai poate nega legătura cu Tel Drum

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a tot negat în această perioadă, faptul că ar avea vreo legătură cu Tel Drum. Se pare că lucururile nu stau chiar așa cum spune liderul PSD, acesta având o legătură vizibilă cu această companie. Jurnaliștii de la România Liberă au descoperit dovada care face legătura între Dragnea și faimoasa firmă.

Potrivit România Liberă, Dragnea nu are o legătură directă cu aceștia, dar fiul său, Ștefan-Valentin Dragnea, este în afaceri cu această firmă. se pare că societățile lui Dragnea junior sunt finanțate de către Tel Drum, care a garantat creditele societăților comerciale deținute de fiul șefului PSD.

Conform sursei citate, Tel Drum a garantat la bănci pentru firmele: Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL, Romcip SA și Agrotrust SRL. Gransiloz SRL și Romcip SA sunt deținute de către Ștefan–Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Agrotrust SRL este controlată de același Dragnea jr., care a garantat cu averea personală un credit luat de companie.

Vezi și Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

Pe 26 mai 2015, Tel Drum SA a decis, prin hotararea cu numarul 5, sa garanteze credite bancare pentru alte societati comerciale. Conform documentului mentionat, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Tel Drum SA “aproba mentinerea garantarii prin contractele de garantie personala (FIDEJUSIUNE) de catre Societate, in calitate de fideiusor, in favoarea UniCredit Tiriac Bank – S.A”, astfel:

– creditului contractat (…) de catre GRANSILOZ – S.R.L., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…);

– creditului contractat (…) de catre AGROTRUST – S.R.L., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…)”.

Din textul hotararii 5/2015 a Tel Drum SA se poate vedea ca decizia de garantare a creditelor societatilor mentionate e mai veche si continua fara nici un fel de sincopa.

Presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu schimbarea fostului premier Sorin Grin­deanu. In acest sens a existat o intelegere cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, prin care seful statului a acceptat sa nu puna bete-n roate acestui proces, au declarat “Romaniei libere“ surse din mediul politic.

Vezi și Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

Si pentru o a treia societate comerciala Tel Drum garanta creditele bancare. Nu un credit, deci, ci mai multe. Este vorba de Romcip, celebra ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea. In acest caz, era vorba de garantarea urmatoarelor:

„- creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/158/2011;

– creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/159/2011;

– creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/175/2011;

Vezi și Acuzații fără precedent! Pentru cine ar lucra serviciile secrete românești și ce legătură ar avea Iohannis cu asta

– facilitatii de factoring contractata (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de Aderent, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de Factor (…), conform contractului de factoring nr. 494/05.10.2011 din data de 05.10.2011”.

RISE Project a publicat o noua ancheta care il vizeaza pe presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pornind de la un raport secret al fostei „Doi si-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne.

Credite nebancare de milioane de lei

La sfarsitul lui 2014, insa, Tel Drum SA decisese sa mai garanteze si alte credite, nebancare. Conform hotararii 13 a Tel Drum SA, din 22 decembrie 2014, a fost vorba de “Garantarea de catre Tel Drum – S.A. in calitate de fideiusor a creditului contractat de S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L. in valoare de 800.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.”, de “Garantarea de catre TEL DRUM – S.A. in calitate de fideiusor a creditului contractat de S.C. Agrotrust Cereal – S.R.L. in valoare de 600.000 lei de la Agricover Credit IFN- S.A.”, de “Garantarea de catre TEL DRUM – S.A. in calitate de fideiusor a creditului contractat de Agrotrust- S.R.L. in valoare de 600.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.” si de “Garantarea de catre Tel Drum – S.A. in calitate de fideiusor a unui credit contractat de S.C. Gransiloz – S.R.L. in valoare de 700.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.”.

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.