sursa foto:  digi24.ro

În câteva zile au avut loc sute de accidente cu șoferi cu poliție RCA la Euroins! Date făcute publice de către FGA: ‘1.749 Cereri de deschidere dosare daună’

Informații îngrijorătoare făcute publice de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA)! În doar câteva zile, de când Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a Euroins, sute de șoferi asigurați la Euroins au fost implicați în accidente rutiere.

În perioada 17 martie – 26 martie au fost înregistrate 1.749 Cereri de deschidere dosare daună, din partea potențialilor creditori de asigurare ai societății menționate, informează FGA.

FGA face apel la potențialii creditori de asigurare ai Euroins România să transmită cererile de plată, precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună, doar pe portalurile dedicate

„Fondul de garantare a asiguraților a recepționat, începând cu 17 Martie 2023- data ridicării licenței de funcționare a Societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA și până la 26 Martie 2023, 1749 Cereri de deschidere dosare daună, din partea potențialilor creditori de asigurare ai societății menționate. Dintre acestea, Fondul a înregistrat 947.

De asemenea, în aceeași perioadă, FGA a recepționat 16.567 de solicitări pentru categoria Cereri de plată. Dintre acestea, au fost înregistrate 3370 cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor-Anexa 10  precum și 819 cereri de plată pentru acordarea restituirii de primă-Anexa 9. Un total de 4189 de cereri au fost înregistrate.

Facem mențiunea că, numărul final de cereri de plată înregistrate la FGA poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că, unele cereri sunt transmise de mai multe ori(dubluri), pe mai multe canale de comunicare(email, portal, poștă etc) sau sunt solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată( petiții, diverse solicitări întrebări etc).

Prin urmare, FGA face apel la potențialii creditori de asigurare ai Societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA să transmită cererile de plată(Anexa 9/10) precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună( Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru ușurează atât activitatea de înregistrare, cât și procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare.

Cereri deschidere dosar daună(Anexa 7): Formular Daune – www.fgaromania.ro

Cereri pentru acordarea restituirii de primă( Anexa 9): Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

Cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor: Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizațiilor – www.fgaromania.ro

FGA înregistrează cererile în ordinea primirii lor și le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeași ordine.

Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată-Anexa 10.

Menționăm, de asemenea, că toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro”, a transmis FGA.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare