sursa foto:  adevarul.ro

Incredibi! Amendament votat de Comisia Iordache: Câţi ani de închisoare riscă funcţionarii publici care folosesc anumite apelative, înaintea unei sentinţe definitive

Lovitură grea pentru funcţionarii publici care folosesc anumite apelative la adresa unei persoane, deşi nu a fost dată o sentinţă definitivă. Comisia Iordache a adoptat un amendament la Codul Penal în care se menţionează că cei care se vor exprima ca şi când persoana despre care vorbesc este deja vinovată, în ciuda unei sentinţe definitive, riscă închisoarea între 6 luni şi 3 ani.

La articolul 277, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (31) cu următorul cuprins:

„(31) Fapta funcționarului public care înainte de pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive se referă la o persoană suspectată sau acuzată ca și cum acesta ar fi fost condamnată se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Dacă declarația se face în numele unei autorități publice pedeapsa se mărește cu o treime.”, se arată în amendamentul susținut de către deputatul UDMR, Marton Arpad și votat în Comisia Iordache.

Vezi şi PSD şi ALDE vor salarii mai mari cu 25% pentru anumiţi bugetari: Cine sunt cei vizaţi

EXCLUSIV! Surpriză de proporții! Cine vrea să fure parlamentari de la PSD – întâlnire SECRETĂ între politicieni celebri!

EXCLUSIV! Cine l-a reactivat pe Gabriel Oprea în politică și de ce – detalii din culise. Pe cine susține acesa de fapt la prezidențiale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare