sursa foto:  mai.gov.ro

Informație scursă pe filieră sindicală: Mutarea pe pile pe care o pregătește Lucian Bode în MAI

Sindicaliștii din Poliția Română scot la iveală o informație incendiară! Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ar pregăti o numire extrem de controversată.

Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” aruncă o adevărată bombă în spațiul public. Concret, sindicaliștii afirmă că Lucian Bode își va aduce „pila” pe funcția director de cabinet în Ministerul de Interne.

Este vorba despre Marius Florin Mihăilă, fostul rector de la Academia de Poliție.

Iată ce scriu sindicaliștii de la Diamantul:

Pila lui Bode vine director al directiei de cabinet in MAI ( fostul post al lui Berbeceanu)! Cica deja ar fi fost numit, dar se intarzie anuntul oficial de frica sa nu apara comentarii critice in presa. Ce inseamna sa te loveasca norocu’ sa ai un coleg de clasa ajuns ministru!
Ce scria jurnalista Emilia Sercan, in Pressone, in vara anului 2020, despre relatia intre Florin Mihaila si Bode:
„Surse multiple din Academie și din Ministerul de Interne spun că Marius Florin Mihăilă i-a fost recomandat lui Vela de către Lucian Bode, ministrul Transporturilor, care a fost coleg de clasă cu Mihăilă la Grupul Școlar „Iuliu Maniu” din Șimleul-Silvaniei, județul Sălaj.
Tot Bode este cel care l-ar fi girat pe Mihăilă pentru funcția de șef al IPJ Sălaj, pentru care a fost împuternicit în data de 24 decembrie 2019, susțin aceleași surse.
Într-o discuție avută cu ministrul Bode – redată mai jos – acesta a negat că a intervenit pentru Mihăilă, dar a recunoscut că se cunosc foarte bine pentru că au fost colegi de liceu.
– Domnule Bode, în ce relație sunteți cu domnul Marius Mihăilă?
– Ohoo, e fostul meu coleg de liceu din urmă cu 30 de ani. Asta e relația pe care o am, fost coleg de liceu în urmă cu 30 de ani.
– Dumneavoastră l-ați recomandat pentru postul de șef la IPJ Sălaj?
– Eu aș putea să îl recomand pentru postul de la CFR Marfă sau CFR Călători. Nu am eu în responsabilitate așa ceva, să îl recomand inspector-șef. Dar mă bucur când un tânăr reușește în viață și am văzut că a reușit o carieră frumoasă și mă bucur că am fost coleg cu el. În rest, nu am nicio responsabilitate în cariera lui.
– Insist, pentru funcția de împuternicit la IPJ Sălaj, l-ați recomandat ministrului Vela?
– Insist și eu cu răspunsul și vă spun că nu.
– Dar pentru funcția de rector de la Academia de Poliție?
– La fel, la fel, pentru că am auzit discuții, am văzut declarații prin presă, nu am eu în responsabilitate așa ceva, nici în preocupări, am ce face la Ministerul Transporturilor, nicidecum nu mă preocupă această zonă.
– Deci nu ați avut nicio discuție cu domnul Vela referitoare la domnul Mihăilă.
– Pe acest subiect nu am ce discuții să am pentru că domnul Vela își alege singur colaboratorii. Nici eu nu-l întreb pe cine să pun director, dacă trebuie să pun pe cineva la vreo companie sau dacă susțin pe cineva pentru vreo companie, pentru că nu îi numesc eu, îi numește consiliul de administrație.
– Informațiile mele spun că dumneavoastră v-ați dus la domnul Vela ca să îl recomandați, nu că a venit domnul Vela la dumneavoastră ca să vă întrebe dacă e în regulă să îl numească pe Mihăilă.
– Nici nu m-am dus, nici nu m-a întrebat, pentru că nu avea de ce să mă întrebe.
– Știți despre activitatea domnului Mihăilă de la Comisia de Etică a Academiei de Poliție, unde a girat mai multe verdicte de neplagiat pe niște teze de doctorat care ulterior au fost confirmate ca fiind plagiate?
– Asta nu știu. Știu că la un moment dat a fost coordonatorul poligrafului pe tot ceea ce înseamnă Poliția Română, din câte știu. Și că a fost șef la Sălaj unde am văzut că a avut activitate foarte bună dacă ne uităm pe rapoartele de activitate.
– Ziceați că nu îi cunoașteți cariera dar văd că știți ce a făcut la Sălaj.
– Ceea ce mă interesează, știu, ceea ce nu mă interesează, nu știu. Nu mă interesează nici cum a ajuns la Sălaj, nici cum a ajuns la Academie”, scriu sindicaliștii de la Diamantul.

Vezi și

SURSE Noi audieri la DNA, după dezvăluirile făcute de Bugetul.ro! Cel vizat: un fost șef din Poliția Capitalei!

Cutremur pe piața bancară! Băncile îngheață sau închid conturi bancare și vă sechestrează banii, până când actualizați datele cu caracter personal!

Atenție! Amenzi de până la 5000 de euro pentru toți cei care încalcă aceste reguli

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare