sursa foto:  national.ro

Își varsă nervii pe steaguri! Tensiunile au atins cel mai înalt nivel

La protestele finanţate de autorităţile de la Teheran, steagurile SUA, ale Israelului şi Marii Britanii sunt de regulă arse. 

La fabrica din oraşul Komeyn, la sud de capitala Teheran, un bărbat şi o femeie imprimă steagurile de mână, apoi le agaţă la uscat.

Fabrica produce cel mult 2.000 de drapele americane şi israeliene în cea mai aglomerată perioadă şi peste 1,5 milioane metri pătraţi de pânză pe an. Acestea ajung să fie arse la protestele pe care iranienii le organizează împotriva Occidentului.

Tensiunile dintre SUA şi Iran au atins cel mai înalt nivel din ultimele decenii, după ce comandantul armatei iranieni Qassem Soleimani a fost ucis în urma unui atac cu drone americane la Bagdad, pe 3 ianuarie. Iranul a reacţionat, trimiţând mai multe rachete către o bază a SUA din Irak.

Ghasem Ghanjani, care deţine fabrica, a spus: „Nu avem nicio probelmă cu cetăţenii americani şi britanici. Avem o problemă cu guvernanţii lor, cu preşedinţii lor, cu politica greşită pe care o au”.

„Cetăţenii americani şi israelieni ştiu că nu avem o problemă cu ei. Oamenii ard aceste steaguri la proteste pentru a-şi spune punctul de vedere”.

Rezaei, reprezentant al fabricii, a afirmat: „Comparativ cu acţiunile laşe ale Statelor Unite, precum asasinarea generalului Soleimani, acest gest (de a arde steagul american) este lipst de importanţă. Este cel mai mic lucru care poate fi făcut”.

În noiembrie 2019, mulţi iranieni au ieşit în stradă să protesteze împotriva celor mai mari autorităţi ale ţării, cântând „duşmanul nostru nu este SUA, duşmanul nostru este aici”.

În timpul protestelor care au izbucnit luna aceasta după ce Teheranul a admis că a doborât un avion din greşeală, demonstranţii de la Teheran au refuzat să calce pe drapelul american pictat pe stradă, informeaza news.

Vezi și

A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare