sursa foto:  click.ro

Judecătorii au decis: Ce cuvânt nu mai poate fi utilizat în reclamele la BERE

Marii producători de bere nu mai pot folosi acest cuvânt în reclame. Judecătorii au hotărât că berea nu poate fi comercializată ca fiind benefică pentru sănătate. Acest lucru a fost hotărât de către Curtea Federală de Justiție din Germania, după ce un grup care activează pentru drepturile consumatorilor a dat în judecată o fabrică de bere care o promova astfel, relatează The Guardian.

Totul a început atunci când un grup din Berlin care activează pentru drepturile consumatorilor a acuzat că folosirea cuvântului bekoemmlich (traducere: sănătos) este folosit abuziv în reclame, sugerând că berea ar avea efecte benefice asupra sănătății, scrie realitatea.net.

Curtea Federală de Justiție din Germania a confirmat că acest cuvânt nu poate fi folosit în publicitatea pentru băuturi care conțin mai mult de 1,2% alcool.

Termenul bekoemmlich este înțeles de public drept sănătos, benefic, digerabil. Atunci când este folosit pentru a descrie alimente, termenul semnifică faptul că produsul este ușor de tolerat și absorbit de către sistemul digestiv, chiar și în cazul unui consum pe termen lung.

Germania a fost cel mai mare consumator de bere din lume, renumit pentru festivalul anual de bere Oktoberfest, dar consumul de bere din această ţară a scăzut cu 17%, începând cu anul 1993.

Vezi și Și-a bătut joc de DIICOT! Din ce a făcut bani temutul interlop care a fugit de sub nasul oamenilor legii

Lovitură pentru românii cu panouri solare acasă: Ce amendament au pregătit aleșii

EXCLUSIV! Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: „Ați făcut tot posibilul sa fie arestați medici și să distrugeți transplantul în România!”. Reacția de-a dreptul uimitoare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare