sursa foto:  hunedoaralibera.ro

Kaufland face marele anunț! Ce decizie a luat GIGANTUL

Liderul pieței de retail, Kaufland România, vine cu o nouă idee ce va sparge concurența. Acesta investeşte 300.000 de euro într-un nou proiect. Directorul departamentului de comunicare al companiei, Valer Hancaş a declarat că retailerul german va mai deschide patru hipermarketuri în Bucureşti, Cluj şi Satu Mare până în februarie 2018, iar asta nu e tot. 

Potrivit Digi24, acesta a fost întrebat în legătură cu investiția alocată pentru fiecare magazin în parte, dar Hancaş a spus că nu poate da o cifră exactă.

“Vă pot spune o investiţie pentru un an fiscal. Investim circa 100 de milioane de euro într-un an în deschideri şi modernizări”, a afirmat directorul de comunicare al Kaufland România.

Hancaş a mai anunţat că retailerul Kaufland a lansat luni prima reţea de grădini urbane comunitare, astfel acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor vor fi transformate în spaţii verzi unde vor fi cultivate cu legume, fructe, arbuşti, plante aromatice şi flori.

“Grădinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat de Kaufland împreună cu Asociaţia Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR), constă într-o reţea de nouă grădini urbane comunitare, dintre care trei vor fi amplasate pe acoperişurile magazinelor, patru în parcările sau în spatele magazinelor şi două în şcoli din Capitală.

Primul magazin Kaufland cu acoperişul şi exteriorul deja transformate în grădini urbane este cel din Bulevardul Bucureştii Noi care au în total o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, iar până în toamnă vor fi dotate şi cele din strada Barbu Văcărescu, din cartierele Tudor Vladimirescu, Apărătorii Patriei şi din şcoli.

Potrivit lui Hancaş produsele obţinute în aceste grădini nu vor fi comercializate în magazinele Kaufland, deoarece acest proiect este destinat comunităţii. Aşadar, orice persoană poate veni să solicite o parcelă din cadrul acestor grădini, pe care să o îngrijească şi să cultive diverse legume sau plante.

Coordonatorul proiectului şi preşedintele ICPR, Ionuţ Bădică, a spus că în prima grădină urbană din Bucureştii Noi au fost cultivate deja legume (roşii, castraveţi şi ardei) şi plante aromatice. Acesta a mai spus că vrea ca bucureştenii să se obişnuiască să aibă grijă de plante şi să obţine produsul final, iar de la anul oamenii vor putea să planteze diverse culturi.

Vezi și Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

Acuzații fără precedent! Pentru cine ar lucra serviciile secrete românești și ce legătură ar avea Iohannis cu asta

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.