sursa foto:  prosport.ro

Legătura nespusă dintre Regele Mihai și Gigi Becali! De la el a plecat toată NENOROCIREA fostului suveran

Regele Mihai I a decedat săptămâna trecută, la Aubonne, în Elveția, la vârsta de 96 de ani. El va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie. Puțini știu că între fostul suveran și Gigi Becali există o legătură.

Copie fidelă a Hotelului Biron, în prezent Muzeul Rodin din Paris, somptuoasa vilă de pe Aleea Alexandru, cunoscută drept „Palatul” lui Gigi Becali, l-a găzduit ani buni pe cel care l-a forțat pe Regele Mihai să abdice, anume pe Petru Groza.

Lucrările de construcție a clădirii au fost finalizate în anul 1915, iar după crahul băncii Marmorosch, Iancu Manu își pierde o mare parte din avere și îi vinde casă lui Max Auschnitt, sfătuitorul Elenei Lupescu în probleme financiare. La vremea aceea, bărbatul, un petrecăreț notoriu, era unul dintre cei mai importanți industriași ai României, administratorul Uzinelor de Fier și al Domeniilor Resitei, cea mai mare societate pe acțiuni care a existat în țara noastră. Relațiile industriașului putred de bogat cu Casă Regală au dat naștere uneia dintre cele mai surprinzătoare povești ale timpurilor, scriu jurnaliștii de la știrilekanald.ro.

Se spune că, în 1930, după exil, la revenirea în țara și reînscaunarea pe tron, Carol al II-lea ar fi vrut să îi dăruiască vila amantei sale, Elena Lupescu. Totuși, din motive necunoscute, regele s-ar fi răzgândit și ar fi ales să o găzduiască pe dragostea vieții lui într-o casă luxoasă de pe Aleea Modrogan. Max Auschnitt ar fi ordonat atunci săparea unui tunel care să lege casă Elenei de palat și în acest fel, regele și amantă să se poată întâlni nestingheriți, fără să dea de bănuit.

După instalarea regimului comunist, industriașul a fugit din țara, iar naționalizarea din 1948 a transformat locuința din Aleea Alexandru în reședința prim-ministrului Petru Groza, care a locuit acolo până la sfârșitul vieții.

Politicianul comunist este cel care, alături de Gheorghiu-Dej, l-a silit pe Regele Mihai să abdice. Demnitarul ocupă la acea vreme de funcția de prim-ministru și era puternic susținut de Moscova. După exilarea fostului suveran, Groza a preluat frâiele țării, fiind succedat de Gheorghiu-Dej.

După Revoluție, vila le-a fost retrocedată moștenitorilor lui Auschnitt. Ulterior, aceștia i-au vândut-o actualului proprietar, Gigi Becali.

Vezi și O televiziune, PUSĂ LA ZID în timpul partidei România-Cehia! „RUȘINEEEE!”

Inedit! Cum arăta mașina preferată a Regelui Mihai și ce s-a ales de ea-Costa un milion de dolari

ALDE vrea să pună o casieră fără experiență la conducerea Rompetrol! Cine este aceasta

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare