sursa foto:  romaniatv.net

Legea pensiilor va fi finalizată în aproximativ două săptămâni: De ce ar putea beneficia pensionarii

Milioane de români așteaptă cu nerăbdare faimoasa lege a pensiilor promisă de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta ar trebui finalizată în mai puțin de două săptămâni, după spusele ministrului și va intra în vigoare de la 1 octombrie. 

Olguța Vasilescu a declarat că noua lege va rezolva toate problemele sistemului de pensii și se pare că vine și cu vești foarte bune pentru pensionari. Aceștia ar putea primi a 13-a pensie.

Potrivit România TV, ministrul Muncii a declarat că fiecare pensie va fi recalculată, dar niciuna nu va fi scăzută,

„Trebuie sa facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni in octombrie, nu e normal sa iesi in 2010 cu o pensie mai mare decat unul care iese in 2011, e o nebunie, un haos in sistem… dupa aceasta lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna in jos…asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii si foarte multe modificari în administrarea caselor de pensii. Avem de gand ca in perioada urmatoare sa facem o restructurare a ceea ce inseamna activitatea din toate institutiile care sunt in subordinea Ministerului Muncii, nu ma refer la faptul ca va trebui sa dam oameni afara, dar va trebui sa gandim altfel directiile respective”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea aceasta a vorbit și despre egalizarea vârstelor de pensionare între bărbați și femei.

„Speranţa de viaţă se calculează în decenii, la noi media este de 75 de ani, 72 la bărbaţi şi 79 la femei. Nu am luat in calcul sa crestem varsta de pensionare şi nici sa o egalizam pe cea a femeilor cu a barbatilor, desi ne incurca o directiva a Uniunii Europene, dar care aplicativitate incepand cu anul 2030. Pana in 2030, ar trebui sa facem ca si stat aceste corectii. Pe legea pensiilor care va intra in vigoare anul acesta nu vrem insa sa facem aceste corectii din cauza ca noi nu avem speranta de viata nici ca in Olanda, nici ca in Franta, si atunci nu este cazul sa operam de acum aceste modificari”, a declarat Ministrul Muncii.

Vezi și

O nouă modificare a Codului Rutier aduce amenzi usturătoare: Ce trebuie să verfice șoferii înainte de a pleca la drum

Scandal de proporții! Un GIGANT de pe piața de retail este acuzat că ar fi vândut apă de la robinet în ultimii 10 ani

Revolta de la MAE! Cine a fost înscăunat recent secretar de stat și cum ar fi ajuns în funcție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare