sursa foto:  stiripesurse.ro

Lia Olguța Vasilescu oferă soluția pentru majorarea cu 40% a pensiilor: Sunt atât de importante mașinile, mobilierul sau alte asemenea achiziții?

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că are soluția ca majorarea cu 40% a pensiilor să se facă de la 1 septembrie 2020.

Olguța Vasilescu dezvăluie, într-un editorial publicat pe site-ul jurnalist.ro, că Guvernul Orban poate să ia bani de la capitolul „Bunuri și servicii” pentru ministere.

În final mă veți întreba: de unde bani? Era întrebarea la care trebuia să răspund semestrial, de câte ori anunțam o majorare de pensii în mandatul meu, când am reușit să creștem toate pensiile publice cu 60% (mai puțin pensiile speciale, pe care le-am plafonat în 2017, prin OUG 59), nu doar prin creșterea punctului de pensie, ci și prin eliminarea impozitului la pensiile până în 2.000 de lei, scăderea de la 16% la 10% la pensiile peste 2.000 de lei și eliminarea contribuției pe sănătate din toate pensiile. Mai întâi, ar trebui să precizez că, în 2016, deficitul la fondul de pensii, adică suma pe care trebuia să o pună statul în completare, ca să acopere gaura din bugetul de pensii, era de 16 miliarde lei. Printr-o mai bună colectare am reușit să reducem deficitul la 2 miliarde de lei. Asta în condițiile în care am operat majorări de 60% și am eliminat sau scăzut impozitul din pensii!

În septembrie, statul român ar trebui să pună în plus suma de 10 miliarde de lei. Deci nici măcar cât o făcea în 2016… Asta ca să nu mai spun că e loc de o colectare și mai bună… Am oferit soluții în Parlament. Nu am cerut să se ia bani de la investiții sau de la sănătate sau de la mediul de afaceri sau să se introducă noi taxe. Le-am spus, de exemplu, că pot lua banii de la capitolul „Bunuri și servicii” de la ministere. În 2019, suma alocată pentru bunuri și servicii reprezenta 44 de miliarde de lei pentru 26 de ministere, iar în 2020 este de 51 miliarde lei, la 15 ministere. Sunt atât de importante mașinile, mobilierul sau alte asemenea achiziții ca să se pună în pericol aplicarea unei legi care privește nu doar generațiile de pensionari de acum, ci pe noi toți!?”, scrie Olguța Vasilescu.

Vezi și

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare