sursa foto:  gsp.ro

Liviu Dragnea aruncă bomba! Guvernul PSD-ALDE a bătut Guvernul Cioloș la acest capitol

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aruncă o adevărată bombă în spațiul public! Dragnea a afirmat că guvernarea PSD actuală a adus deja de patru ori mai multe fonduri europene faţă de guvernul precedent, el primind o replică de la liderul PLUS, Dacian Cioloş, care spune că guvernul său din 2016 a atras cu 22% mai multe fonduri de coeziune decât guvernele PSD din 2017, 2018 şi 2019.

Liderul PSD a făcut afirmaţia respectivă într-un mesaj de mulţumire, postat pe pagina sa de facebook, adresat „celor peste 45.000 de olteni” care au venit să susţină la mitingul de la Craiova pe candidaţii social democraţi pentru alegerile europarlamentare.

„Ne-aţi încărcat cu energie, pe mine şi pe candidaţii PSD. Nu v-aţi lăsat păcăliţi de manipulările celor din opoziţie şi este clar că vă doriţi să continuăm ce am început: creşterea salariilor şi pensiilor, scăderea şomajului, reducerea sărăciei şi decalajelor astfel încât să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Este clar că vă doriţi să fiţi reprezentaţi de patrioţi în Uniunea Europeană, care să se lupte pentru interesul României şi să aducă în ţară cât mai multe fonduri europene, pentru fermieri, pentru micii întreprinzători, pentru drumuri şi spitale. Am adus deja de patru ori mai multe fonduri europene faţă de guvernul precedent, dar vrem să aducem mai mult decât atât, pentru că românii şi România merită mai mult!”, a scris Liviu Dragnea, în mesajul menţionat.

Pe de altă parte, Dacian Cioloş afirmă, într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook, că „oricum ar întoarce cifrele domnul Dragnea, realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin”.

„Dragnea a minţit aseară de-a îngheţat Belina. Spune că guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul pe care l-am condus. Cred că îi lipsesc noţiuni elementare de matematică, altfel nu-mi explic cum poate să scrie aşa ceva. Pentru că în 2016 au intrat în România 7,3 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea au reuşit să atragă doar câte 4,7 miliarde pe an”, susţine fostul premier al guvernului tehnocrat din 2015-2016.

El a menţionat că această raportare la rezultatele celor două guvernări este şi mai mult în defavoarea guvernării PSD, dacă se scad subvenţiile agricole şi se iau în calcul numai fondurile de coeziune.

„Dacă scădem subvenţiile agricole, adică fondurile europene negociate de mine în calitate de comisar european, pentru care guvernul PSD nu trebuie să facă nimic ca să le primească – realitatea e că în 28 de luni Coaliţia PSD-ALDE a atras cu 22% mai puţine fonduri europene de coeziune decât Guvernul Cioloş în 12 luni. Adică 4,4 miliarde în 2016, faţă de doar 3,4 miliarde adunate în 2017, 2018 şi 2019″, a mai argumentat liderul PLUS.

Vezi și

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

INTERVIU (II) Ultimul român condamnat la moarte, dezvăluiri năucitoare! Ce s-a întâmplat cu dovezile cu care a fugit din țară – Racolare cu repetiție

INTERVIU (I) Ultimul român condamnat la moarte scoate la suprafață detalii halucinante! Cine a ordonat uciderea sa – Suma primită de Mafie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare