sursa foto:  flux24.ro

Liviu Dragnea reacţionează! Ce spune despre Legea privind combaterea spălării banilor

Kelemen Hunor a avut o reacție nervoasă după ce Legea privind combaterea spălării banilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor, spunând că este o „porcărie”, în condițiile în care iniţial fusese respinsă. 

Șeful PSD, Liviu Dragnea, nu a dorit să comenteze reacția lui Hunor.

„Eu nu folosc asemenea cuvinte în Parlamentul României și nici nu le comentez. Au fost câțiva deputați care și-au exercitat votul și nu a fost preluat de sistemul informatic. Și de la PSD, și de la minorități și de la ALDE. A fost o solicitare a liderului de grup al PSD. Era firesc. Nu poți să iei dreptul unui deputat să voteze. Eu am cerut să se facă o revizuire serioasă pentru că, după vot, mai mulți colegi au spus că sunt mereu probleme la vot. Îmi pare rău că s-a ajuns aici”, a spus Liviu Dragnea.

„Habar nu am”, a răspus el, întrebat cum se face că fix la această lege sensibilă au existat „probleme”.

Întrebat dacă deputații PSD care s-au abținut vor fi sancționați, liderul PSD a spus că nu. „Nici vorbă”.

De asemenea, Dragnea a spus că „deocamdată s-a văzut că da”, alianța PSD-ALDE mai deține majoritatea.

El a mai spus că e posibil să fie „o mână criminală” cauza pentru care au fost ‘probleme’ la vot, la fel ca la Legea defăimării. Însă, la întrebarea unui jurnalist, a admis că poate fi și incompetență: „Poate fi și asta, nu știu”.

Totodată, Dragnea a negat un troc politic la acest vot, după ce au fost exceptate de la lege ONG-urile minorităților, iar deputații minorităților au votat acest proiect, cu excepția UDMR. De altfel, Kelemen Hunor a afirmat ulterior că prevederile privind ONG-urile nu aveau ce căuta în legea care transpune directiva europeană privind spălarea banilor, informează Digi24.ro.

Președintele PSD a negat și că va fi închisă activitatea ONG-urlor dacă nu declară toți beneficiarii programelor lor, de exemplu persoanele fără adăpost care primesc mâncare.

„Nu înțeleg de ce. Bănuiesc că sunt ONG-uri de bună credință care desfășoară activități legale și transparente și nu au nimic de ascuns. De ce e supărarea asta? Este o prevedere care spune că, dacă nu pot fi idententificate aceste persoane, se face precizarea domeniilor sau categoriilor sociale”, a spus el.

Întrebat dacă în urma a ceea ce s-a întâmplat miercuri la votul pe marginea proiectului privind combaterea spălării banilor relaţia PSD cu UDMR „va avea de suferit”, Dragnea a spus: „Eu sper că nu. Au mai fost situaţii în care UDMR n-a votat anumite legi”.

Vezi și De necrezut! Ce făcea, de fapt, Alina Bica în Costa Rica – Cu ce se ocupă firma sa

Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

Surpriza pe care o pregătește, de la 1 noiembrie, Olguța Vasilescu! Mutarea pe care o face ministrul Muncii, odată cu creșterea salariului minim

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare