sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

Lovitură de teatru! Alexandru Rafila: ‘Orice test, orice investigație de laborator poate să aibă o eroare’

În contextul testelor fals-pozitive depistate la jucătorii de la CFR Cluj, reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat că orice investigație de laborator poate să dea o eroare.

Problema, spune Rafila, se pune când testul pozitiv este infirmat imediat cu unul negativ.

Orice test, orice investigație de laborator poate să aibă o eroare. Trebuie să găsim o soluție ca eroarea să fie cât mai mică.

Problema e legată de un test pozitiv care este infirmat imediat cu unul negativ, nu după câteva zile, ci imediat. Trebuie introdus un sistem de control de calitate, prin care toate laboratoarele să primească probe de control”, a declarat, la România TV, Alexandru Rafila.

De asemenea, în privința creșterii-record a cazurilor de coronavirus din ultimele zile, Rafila a afirmat că totul depinde doar de noi, să redresăm situația.

Noi nu putem face pronosticuri. Ar trebui să încercăm să facem ceva să ajungem într-o stare de echilibru, pe o pantă descendentă.

Trebuie să lămurim lumea să fie parteneră la acest efort. Asta este realitatea. Nu putem să ajungem într-o situație de confort, decât dacă aceste măsuri devin parte din comportamentul nostru cotidian”, a explicat profesorul Rafila.

Vezi și

EXCLUSIV Scandal monstruos! Omul instalat de Ludovic Orban taie și spânzură după bunul plac

Detalii incendiare despre arestarea momentului din rândul oamenilor de afaceri. Prin ce metodă a fost prejudiciat statul

E oficial! Ministrul Muncii a făcut anunțul: Pensiile au parte de modificări

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare